Gün dayanışma günü

Yurt Dışı Haberleri —

Mainz, Mainz Pazarcık Kültür Merkezi dayanışma gecesi

Mainz, Mainz Pazarcık Kültür Merkezi dayanışma gecesi

  • Mereş merkezli depremde büyük yıkım yaşayan Bazarcıx için Mainz’de düzenlenen yardım gecesinde bir araya gelen hayırseverler, depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarının mesajını verdi. 

Mainz Pazarcık Kültür Merkezi ve gençlik komisyonu Pazar günü Eleganz salonunda depremzedeler için dayanışma gecesi düzenledi. Pazarcıklı gençlerin hazırlıklarını yaptığı etkinliğe çok sayıda Kurdistanlı aile ve dostları katıldı.  

“Pazarcık için el ele” ve “İyilik iyiliktir” şiarı ile düzenlenen gecede Aşık Ali Nurşani, İbrahim Dizlek, Hozan Diyar, Kara Hasan, Sevtap Sonu, Erkan Korkmaz, Reşo Zelal ve Grup Yardıl sahne aldı. “Gün dayanışma günü” çağrısı ile bir araya gelen sanatçılar yaptıkları konuşmada depremde yalnız bırakılan, yeni yaşam inşası için dayanışmaya büyük ihtiyaçları olan depremzedelere yardım ve destek sunmanın her insanım diyenin görevi olduğu hatırlattı. 

Mainz Pazarcık Kültür Merkezi Eşbaşkanı Aziz Uzpak ise tüm gelirin Pazarcık ve çevre köylerine aktarılacağını söyleyerek, buna benzer birçok çalışma için kolları sıvadıklarını belirtti. MAİNZ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.