Hakikatten beslenenler yok olmaz

Özgür Ülke anma

Özgür Ülke anma

  • Özgür Ülke gazetesinin bombalanmasının 29. yıl dönümüne dair yapılan anmada konuşan Yeni Yaşam gazetesi editörü Reyhan Hacıoğlu, "Halktan ve hakikatten beslenenler asla yok olmaz" dedi. 

Yeni Yaşam Gazetesi, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Özgür Ülke gazetesinin 3 Aralık 1994’te bombalanmasının yıl dönümünü dolayısıyla Kadırga’da bulunan gazetenin eski binası önünde açıklama yaptı. "Özgür basın susturulamaz" pankartı ile katledilen Ersin Yıldız'ın fotoğraflarının taşındığı anmaya birçok gazeteci meslek örgütü temsilcisi katıldı. 

Yeni Yaşam gazetesi editörü Reyhan Hacıoğlu, saldırıda tam bir katliamın planlandığını ve faillerin belli olduğunu hatırlatarak, “Korkutmak değil, ‘bertaraf etmek’ istiyorlardı. Açıkça da söylediler bunu, resmi belgelerde söylediler. 29 yıl sonra durun ve bir bakın; Özgür Basın nerede? Sizin o renkli paçavralarınız nerede? Siz duvarın öte yanında yalan dolan ve rant devşirmekten ibaret olan iliştirilmiş gazeteciliğinizi yaparken, beri yanda bazıları 1994 doğumlu olan çocuklarımız büyüdü. Apê Musa’nın, Gurbetelli Ersöz’ün mirasının sahipleri, o günlerden bugüne bedeller ödeyerek, gerekirse zindanlardan geçerek gazeteciliği yeniden yeniden öğrendi ve hepimize öğretti” dedi. 

O günden bugüne saldırıların biçim değiştirerek devam ettiğini vurgulayan Hacıoğlu, şöyle devam etti: "Bugün de onlarca arkadaşımız başları dimdik girdiği hapislerde. Ne kalemlerini satıyorlar ne de gerçeğin hizmetkârı olmaktan bir milim uzaklaşıyorlar. Halktan ve hakikatten beslenenler asla yok olmaz. Bunu şimdiye kadar kanımızla, canımızla yüzlerce kez kanıtladık. Daha bu gördükleriniz bir şey değil. Bizden kurtulmak öyle kolay değil. Bin kere de hapse atsanız, bin kere vursanız, biz yine acımasız bir ayna suretinde her köşe başında karşınıza dikilecek ve makyajınızın altındaki o irin dolu cerahati en küçük ayrıntılarına kadar göstereceğiz. Ersinimize söz vermişiz. Kırılacağız belki ama eğilmeyeceğiz.”

Anmada, gazeteci Hüseyin Aykol, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, MKG adına söz alan Mezopotamya Ajansı (MA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ve HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek de birer konuşma yaptı. 

Açıklama sonrası bombanın patladığı yere karanfiller bırakıldı. Ardından Ersin Yıldız’ın Alibeyköy Yeşil Pınar Mezarlığındaki mezarı ziyaret edildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.