Hakim karşısına çıktılar

Dünya Haberleri —

Moskova

Moskova "Crocus City Hall"

  • Moskova’da "Crocus City Hall” konser salonunu basarak 143’den fazla sivili katleden 4 kişi hakim karşısına çıkartıldı. Adli makamlar dört kişiden üçünün suçlarını itiraf ettiklerini açıkladı. 

Rus yetkililer mahkemeye çıkartılanların, 32 yaşındaki Dalerdzhon Mirzoyev, 30 yaşındaki Saidakrami Rachabalizoda, 25 yaşındaki Shamsidin Fariduni ve 19 yaşındaki Mukhaammadsobir Faizov olduğu duyurdu. Dört kişi kitlesel ölümlere neden olan örgütlü terör saldırısı düzenlemekle suçlandı. Tacikistan vatandaşı sanıklara en yüksek ceza olan ömür boyu hapis cezası verilmesi bekleniyor. 
Rus medyası suçlanan dört kişinin sorgulama sırasında işkence gördüklerini belirtti. Mirzoyev, Rachabalizoda ve Fariduni’nin yüzlerindeki morluklar dikkat çekti. Rus medyası sorgu sırasında şüphelilerden birinin kulağının kesildiğini de belirtiyor. Mahkeme süreci boyunca gözleri kapalı olan Faizov’a sağlık ekipleri eşlik etti. İlk duruşma ulusal yas ilan edilen pazar günü gerçekleşti. 
Rus yetkililerin açıklamasına göre mahkemeye çıkartılan dört kişi saldırıdan 14 saat sonra Moskova’nın 400 km uzaklığındaki Bryansk bölgesinde yakalanmıştı.

Rusya altyapıyı vurdu
Rusya'nın Pazar günü erken saatlerde Ukrayna'da büyük çaplı hava saldırıları düzenleyerek batı bölgesi Lviv'deki kritik altyapı tesislerini füzelerle vurduğu bildirildi. Varşova'ya göre de, saldırı sırasında bir Rus seyir füzesi kısa süreliğine Polonya hava sahasına girdi. Ukrayna, başkent Kiev'i de hedef alan saldırılarında Rusya’nın 57 füze ve insansız hava aracı fırlattığını kaydetti. 
Lviv bölge valisi Maksym Kozytskyi, "İşgalcilerin gece hedef aldığı aynı kritik altyapı tesisine iki ön vuruş yapıldı" diye yazdı. Rus saldırısında, düşürülmesi daha zor olan Kinzhal hipersonik füzelerinin kullanıldığı bilgisini de veren Kozytskyi, vurulan tesisin ne olduğunu açıklamadı. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.