Halil Şen bedenini ateşe verdi

Yurt Dışı Haberleri —

Halil Şen

Halil Şen

  • Halil Şen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıl dönümünde Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe verdi. 

 

MUHAMMED KAYA

Kürdistanlı yurtsever Halil Şen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto için Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe verdi.

Siirt/Eruh nüfusuna kayıtlı 50 yaşındaki Şen, yaklaşık 25 yıldır sürgünde yaşıyordu. Dresden ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların yakından tanıdığı, sevdiği bir isim olan Kürdistanlı yurtsever Şen, 12 Şubat Cuma günü Dresden Parlamentosu önünde bedenini ateşe verdi. Şen ağır yaralı kaldırıldığı Dresden Friedrichstadt Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Parlamento önünde

Komplonun 22. yıl dönümünde eylem yapan Şen ardında bıraktığı mektupta komploya duyduğu öfkeyi dile getirdi. Mektubunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 9 aydır haber alınamadığını belirterek cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çeken Şen, "Bu benim isyanımdır" dedi. "İnsanlık önderi Serok Apo’ya karşı uluslararası komplonun 22. yılının günlerindeyiz. 23. yıla giriliyor, 15 Şubat 1999’da komploda yer alan bütün güçleri, işbirlikçileri nefretle kınıyor ve lanetliyorum" diyen Şen mektubunda şunları belirtti: "Uluslararası komplocular ve işbirlikçilerine diyorum ki insanlık yaşadığı müddetçe insanlık önderi Güneşimiz Serok Apo insanlık yolunu aydınlatacaktır. Bu da komploculara, işbirlikçilere ahd olsun. Güneşimiz Serok Apo 50 yıldır insanlığa yol gösteriyor ve aydınlatıyor, insanlığa sahip çıkıyor, sahip çıkmaya da devam edecektir. Onurlu özgürlük için bedel gereklidir, onurlu insanlar geçmişte bedel ödemiş, onurlu insan bundan sonra da bedel ödeyecek ve ödüyorlar."

25 yıllık emektar

Şen, Dresden Kürt Alman Dostluk Derneği’nin de aktif çalışanıydı. Dernek yöneticileri, "25 yıllık bir pratiği olan, büyük emekleri bu mücadele katmış bir arkadaşımızdır” dedi. Yurtsever bir aileden gelen Şen’in Dresden’de Kürt toplumu tarafından tanınan, emektar biri olduğu belirtti. Şen’in, politik nedenlerden ötürü 5-6 sene cezaevinde kaldığı da aktarıldı.

Berlin’de gerçekleştirilen komployu protesto eylemine katılmak için evinden ayrılan Şen’den Cuma gününden bu yana haber alınamamış ve kayıp ilanı verilmişti. Dresden polisi, dün DNA test sonucunu açıklayarak, kendini yakan kişinin Halil Şen olduğunu açıkladı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.