Halkımızı dinleyeceğiz

Keskin Bayındır

Keskin Bayındır

  • HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, seçim değerlendirme toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Keskin Bayındır, "Kürt halkı, dilini istiyor. Kürt halkı, Kurdistan'ın siyasi statüsünü istiyor. Kürt halkı, demokratik anayasa istiyor. Kurum, kuruluşlarımızı, partilerimizi yenileyeceğiz. Köy köy, ev ev, sokak sokak nasıl daha fazla ileriye götürebilir diye tartışma yürüteceğiz. Halkımızı dinleyeceğiz" dedi.

Toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, HDP Demokratik Yerel Yönetimler Eşsözcüleri Mehmet Rüştü Tiryaki ile Halide Türkoğlu, seçilmiş belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, seçimden sonra bütün kurum ve kuruluşlarıyla eleştiri-öz eleştiri sürecine girdiklerini, uzun tartışmalar ve planlamalar yapacaklarını söyledi. Bayındır, “15 Mayıs'tan bu yana aralıksız tartışmalarımızı sürdürüyoruz. Zayıflıklarımızı görüp, eleştiri, öz eleştiri ile ortadan kaldırmak için büyük bir hamle önümüze koyacağız. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında bu eleştirilerle, ‘Eksiklikler nereden çıktı’ ve ‘Nasıl düzeltiriz’ çalışması yapacağız. Halkımızın talep ve istekleri bizler için en önemli olandır. Kürt halkı, dilini istiyor. Kürt halkı, Kurdistan'ın siyasi statüsünü istiyor. Kürt halkı, demokratik anayasa istiyor. Kurum, kuruluşlarımızı, partilerimizi yenileyeceğiz. Köy köy, ev ev, sokak sokak nasıl daha fazla ileriye götürebilir diye tartışma yürüteceğiz. Halkımızı dinleyeceğiz" dedi.

Basın kapalı devam eden toplantıda, eleştiri-öz eleştiri, değerlendirme ve öneriler başlıklarıyla eksiklikler ve yetmezlikler ele alındı. Sıkıntıların açık ve sert bir şekilde dile getirilmesi gerektiği, aday belirlemelerin halka danışılarak gerçekleşmesi, merkezin yerel ile birlikte hareket etmesi, 2023 yılı yerel seçimlerine halkın dahil edilerek öz eleştiri minvalinde aday belirlenmesi yapılan tartışmalardan bazıları oldu. Aynı hatalara bir daha düşülmemesi gerektiği de sıklıkla ifade edildi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.