Halkın vekili hücrede

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel

  •  Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, 24 gündür tek kişilik hücrede tutuluyor.

 

Türk hükümetinin, HDP'yi kapatma davasına monte detmek için 6 yıl sonra hakkında alelacele soruşturma başlatarak, dokunulmazlığını gasp ettiği, ardından yasa dışı bir şekilde gözaltına alıp tutukladığı Amed Milletvekili Semra Güzel, Silivri Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutuluyor. 

Dokunulmazlığı Mart'ta kaldırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Semra Güzel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 2 Eylül’de İstanbul’da gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada kötü muamele ve polis şiddetine maruz kalan Güzel, 3 Eylül’de tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Güzel, tutuklandığı günden bugüne tek kişilik hücrede tutuluyor. 24 gündür tek kişilik hücrede tutulan Güzel’i, avukatı Veysi Eski iki gün önce ziyarete etti. Güzel’in moralinin ve sağlığının iyi olduğunu belirten Eski, Güzel’in aynı davadan yargılanan bir kadın tutuklunun yanına geçmek için üç kere dilekçe verdiğini belirtti. Şu ana kadar Güzel’in talebine dair yazılı bir dönüşün olmadığını kaydeden Eski, ancak cezaevi yönetimi tarafından sözlü olarak Güzel’e olumsuz dönüş yapıldığını söyledi.

Eski, Güzel’in tecritten kaynaklı ciddi anlamda zorlandığını, odasında radyo ve televizyonun olmadığını ifade etti. Eski, aynı zamanda Güzel’e gönderilen kitapların tutuklandığından beri daha yeni verildiğini söyledi.   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.