Hamburg DTKM kongresini gerçekleştirdi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Hamburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların sosyal, siyasal ve kültürel ihtiyaçlarının çatı örgütü olan Hamburg Demokratik Toplum Merkezi (DKTM) 16’ncı olağan kongresini gerçekleştirerek bir yıl görev alacak yeni yönetimini belirledi.

 

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Rote Flora Kültür merkezinde yapılan kongreye 100’e yakın Kürdistanlı katıldı. Divan üyelerinin belirlenmesi ve 2 yıllık faaliyet raporlarının okunması ardından tartışmalara geçildi. Yürütülen tartışmalar sonucunda KCDK-E tarafından başlatılan üyelik kampanyasının ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi ve başta DKTM yönetiminde yer alanların üye olması gerektiği belirtildi.   

Tartışmalarda yurtseverliğin temel görevlerini yerine getirme konusunda yetersiz kalındığı, kurumlara istenilen düzeyde sahip çıkılmadığı vurgulandı. Türk devletinin inkar ve soykırım planlarına karşın Kürdistanlıların da özgürlük mücadelelerine daha fazla sahip çıkması, diplomasi faaliyetlerini güçlendirmesi gerektiği kaydedildi. Ayrıca Kürt dilinin yaşamın her alanında kullanması temel hedeflerden biri olarak belirlendi.

Tartışma ve önerilerler ardından yapılan seçimlerde Selahattin Irmak ve Şadiye Küçük yeni yönetimin eşbaşkanları olarak seçildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.