Almanya’nın Hamburg kentinde Tecrite Karşı Yaşamı Savunalım İnisiyatifi Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecridi mitingle protesto etti. Fransa’nın başkenti Paris’te gençler Uluslararası Af Örgütü binasında eylem gerçekleştirdi.

Hamburg’un en kalabalık semtlerinden olan Sternschanze tren istasyonundaki mitingde “Öcalan üzerindeki tecrit ve izolasyona son” ve “Leyla Güven’in talepleri tüm Kürt halkının talepleridir” pankartları açıldı.

Eylemde, açlık grevleri hakkında bilgi veren yüzlerce bildiri dağıtıldı. ATİK-Hamburg, Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), AGİF-Hamburg,  NAV-DEM ve KKP bileşenleri eyleme destek sundu. Eylemde konuşan KNK Temsilcisi ve aynı zamanda insiyatif sözcüsü Serhat Çetinkaya, Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin tüm Kürt halkının iradesine karşı yapıldığını söyledi. Tecrit ortadan kaldırılıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini belirten Çetinkaya barıştan ve demokrasiden yana herkesi eylemlere katılmaya çağırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlı gençler ve genç kadınlar, Uluslararası Af Örgütü binasında bir eylem düzenledi. Strasbourg’da açlık grevi direnişinde olan 14 eylemcinin fotoğraflarının bulunduğu pankartın taşındığı eylemde, açlık grevi direnişlerine ilişkin dosya da yetkililere verildi.

 

HAMBURG/PARİS