Hamileydi, işkenceyle katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Cizîr'de katledilen 3 aylık hamile Zeliha Özkaplan'ın kardeşi Cuma Kaptıkaçtı, ablasının şiddete maruz kaldığını ve vücudunda yanık izinin bulunduğunu, emniyetin de faile dair şikayetleri dikkate almadığını aktardı. 

Şirnex'in Cizîr (Cizre) ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde 3 aylık hamile olan Zeliha Özkaplan (25), 18 Mayıs’ta evli olduğu Haydar Özkaplan tarafından katledildi. Aslen Riha’nın (Urfa) Bêrecûk (Birecik) ilçesinden olan ve 3 çocuğu olan Özkaplan’ın olay yerinden kaçan katili, daha sonra yakalanarak “Kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Özkaplan’ın kardeşi Cuma Kaptıkaçtı, ablasının 18 yaşında evlendiği fail tarafından sistematik şiddete maruz kaldığını, görüştükleri savcının ise kendilerine otopsi raporunda sigara yanıklarının tespit edildiğini belirttiğini söyledi. Ayrıca katilin annesinin madde bağımlısı olan oğlu hakkında defalarca ilçe emniyet müdürlüğüne şikâyette bulunduğunu ancak bu şikayetlerin de dikkate alınmadığını aktardı.

Devlet korumadı

MA’dan Zeynep Durgut’a olay günü anlatan Kaptıkaçtı, “Gece saat 04.00’da ablamın haberini aldık. Saat 06.00 gibi olay yerine gittik ve boğazından kesikler olduğunu fark ettik. Ambulansla kaldırıldığı hastanede de yaşamını yitirdi. Ablam bize bir şey anlatmıyordu. Annesinin şikayetçi olduğunu daha sonradan öğrendik. Öğrendikten 3 gün sonra da bu olay yaşandı” dedi.

Susmayın, bağırın

Ablasının 3 kızının şu anda korumaya alındığını ve katledildiğinde de 3 aylık hamile olduğunu söyleyen Kaptıkaçtı, “Polisler onu içeriye tıksaydı ablama hiçbir şey olmazdı. Adalet istiyoruz. Her gün bir kadın katlediliyor ve kadına dönük şiddet artıyor. Bütün kadınlara çağrım; şiddete uğradıklarında susmasınlar” şeklinde konuştu. ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.