Hareketli timler aman vermiyor

  • Havadan ve karadan her türlü tekniği ve kimyasal silahı kullanan işgalci Türk devleti, buna rağmen gerillalar karşısında ağır kayıplar veriyor. Hareketli gerilla timlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde 6 Türk askeri öldürüldü, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

*  Werxelê Direniş Alanı çevresinde 28 Nisan günü saat 15.20’de mevzilenmek isteyen Türk askerleri, 2 koldan suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü, 1’i ise yaralandı. Türk ordusu, eylemin ardından alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler bombaladı, savaş uçakları da 3 kez bombardıman düzenledi. 

 Zap Bölgesi

*   Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Sorxwîn’den Girê Şehîd Kurtay’a doğru 28 Nisan günü ilerlemek isteyen işgalci Türk askerlerine müdahale edildi; saat 10.30’dan 14.00’e kadar yoğun çatışmalar yaşandı. Gerilla, ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle gerçekleştirdiği etkili vuruşlar sonucunda en az 3 Türk askerini öldüldü. Türk ordusu, eylem alanını yoğun bir şekilde obüslerle bombaladıktan sonra kayıplarını alandan çıkarabildi.

*  Kurêjahro Direniş Alanı’nda bulunan Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, 28 Nisan günü suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü. 

*   Werxelê Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, 28 Nisan günü saat 18.40’ta ağır silahlarla vuruldu; 1’i öldürüldü, 1’i ise yaralandı.

*  Türk ordusu, 28 Nisan günü 09.00 – 20.00 saatleri arasında Kurêjahro Direniş Alanı’nı 5 kez patlayıcılar, kimyasal silahlar ve 2 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. Gece saatlerinde Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle tekrar bombalanmıştır.

* 28 Nisan günü 18:45 – 18:50 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê Bihar alanları savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır. Girê Cûdî, 29 Nisan günü 04.30 – 05.00 saatleri arasında sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Zap’a bağlı Girê Cehennem ve Çemço alanları, 28 Nisan günü 17.30-20.00 saatleri arasında 8 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün Çemço, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.