Hareketli timlerden kesintisiz eylemler

  • Hareketli gerilla timleri, ağır bombardıman ve kimyasal kullanımına rağmen eylemlerini sürdürüyor. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Botan Bölgesi

YJA Star gerillaları, 29 Nisan günü Cudî'ye bağlı Girê Hendek’teki Türk askerlerini, denetim altına alındıktan sonra saat 15.00'te iki koldan vurdu; en az 3'ünü öldürdü. Eylemin ardından alanı bombalayan Türk ordusu, helikopterlerle kayıplarını alandan uzaklaştırabildi. 

*  Teyrê Baz alanındaki Türk askerleri, 29 Nisan günü takip edilerek denetim altına alındı. Hareketil timler, saat 18.00’de sızarak el bombaları ve ferdi silahlarla vurdu; en az 2'si öldürüldü. Türk ordusu, kayıplarını akşam saatlerinde helikopterlerle alandan uzaklaştırabildi. 

* Gerilla, 30 Nisan günü saat 10.30’da da Teyrê Baz sırtlarındaki Türk askerlerini iki koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini daha öldürdü. 

*  Ağır darbe alan Türk ordusu saldırı helikopterleri, havan ve obüslerle alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra 30 Nisan günü akşam saatlerinde geri çekilmek zorunda kaldı. Bu eylemler, Avaşîn ve Zap'ta şehadete ulaşan gerillaların intikamı içindi.

Avaşîn Bölgesi

*  Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, 1 Mayıs günü saat 00.00’da iki koldan eş zamanlı suikast taktiğiyle vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü. Eylemin ardından direniş alanı obüslerle bombalandı. 

*  Werxelê Direniş Alanı çevresinde Türk işgalcilere ait 3 mevzi vurularak darbelendi. 

* Werxelê Direniş Alanı’na 1 Mayıs günü saat 15.35’te mevzilenmek isteyen Türk güçleri, vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

 Zap Bölgesi

*  KDP denetimindeki Dihok’un Amediyê ilçesi üzerinden uçarak Kurêjahro Direniş Alanı’na 30 Nisan günü gece saatlerinde geçmek isteyen helikopterlere müdahale edildi; 1 Skorsky helikopter darbelenip alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Türk ordusu, 30 Nisan günü Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî savaş mevzilerini; 2 Mayıs günü sabah saatlerinde de Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Berxwedan savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombaladı. Burada beyaz renkte acı bir tadı olan kimyasal gaz kullandı. 

*  YJA Star gerillaları, 1 Mayıs günü saat 10.50’de Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresinde konumlanmak isteyen Türk askerlerini iki koldan vurdu; 1'i öldürüldü, 1'i ise yaralandı.

* Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerine 1 Mayıs günü 07.15 – 11.00 saatleri arasında üç kez suikast yapıldı; 3'ü öldürüldü. Aynı gün saat 14.00’te 1 asker daha öldürüldü. 

* Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, 1 Mayıs günü saat 11.15’te vuruldu; 1 asker öldürüldü. 

*  Zap'a bağlı Girê Cûdî, Çemço ve Saca alanları, 1 Mayıs günü sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez ve savaş uçaklarıyla da 11 kez bombalandı. 

* Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî, 1 Mayıs günü 18.00 – 00.00 saatleri arasında savaş uçakları ve sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.