Hartum’da savaş yeniden başladı

Dünya Haberleri —

HDK güçleri Foto: AFP

HDK güçleri Foto: AFP

  • Sudan’ın başkenti Hartum’un çeşitli bölgelerinde Sudan ordu güçleri ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Gece yarısından önce başlayan çatışmalar kent merkezi ve güney banliyölerini sarmış durumda. 

Sudan’ın başkenti Hartum’dan uluslar arası ajanslara bilgi veren görgü tanıkları, Hartum merkezinde şiddetli patlamalar yaşandığını bildirdi. Bu şiddetli patlamalar, Bahri’nin çeşitli mahallelerinde Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmaların sonrasına yaşandı. Görgü tanıkları geçen yılın Nisan ayında başlayan çatışmalar yaşanan en şiddetli çatışmalar olduğunu söylüyor.
Son bir aylık dönemde Umdurman şehrinde sınırlı çatışmalar yaşansa da ülke genelinde savaş şiddetini yitirmişti. Kereri Direniş Komiteleri Koordinasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Helfaya banliyösü sınırında, Sudan ordusunun El Kadrou Kampı yakınlarında hafif ve ağır silahlar kullanılarak şiddetli çatışmalar yaşandı. Hedef olan bölgeden yoğun dumanlar yükseliyor. Ordu ve HDK arasındaki çatışmalar Bahri'nin kuzeyinde el-Samrab, el-Kadru ve Ebu Halime bölgelerinde yoğunlaştı. Ayrıca, bu bölgelerde Sudan ordusuna ait insansız hava araçlarının, HDK’ye ait askeri araçlara ve sabit noktalara saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Diğer görgü tanıkları, Hartum Bahri'de orduya ait silah ve mühimmat depolarının çevresinde çatışmaların devam ettiğini ifade etti. HARTUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.