YPG Basın Merkezi tarafından dün öğle saatlerinde yapılan açıklamada, Hesekê’nin doğu, güney ve batısından ilerleyen savaşçıların kent merkezindeki DAİŞ çetesi etrafındaki çemberi her gün biraz daha daralttığı bildirildi. Açıklamada, şu detaylar paylaşıldı: “Güçlerimiz Hesekê batısındaki Neşwê Mahallesi’nde çetenin işgal ettiği 5 noktayı daha özgürleştirdi. Bugün (dün) sabah saatlerinde ilerleyişlerini sürdüren güçlerimiz, Neşwê Mahallesi’ndeki stratejik Harun Reşîd Okulu’nu çete üyelerinden temizledi. 

Yer yer çatışmaların yaşandığı operasyon devam ediyor.”


Sirîn operasyonu

YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê güneyinde, çete işgali altındaki alanlarda yürüttüğü operasyonlar da devam ediyor.

YPG Basın Merkezi, şu bilgileri verdi: “Dün gündüz ve gece saatlerinde sürdürülen operasyonlarda güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurdu. Güçlerimiz bu operasyonlarda Sirîn yakınlarında bulunan Şuxha ve Mirabba köyleri ile Mirabba tepesini çetelerden temizleyerek özgürleştirdi. Şuxha köyünde yapılan operasyonda bir çete üyesi sağ olarak ele geçirildi. 

Güçlerimiz Elganê ve Qilhaydê köylerinin güneyine doğru da ilerleme kaydetti.

Bu operasyonlarda 5 savaşçı şehadete ulaştı.”

YPG Basın Merkezi, Silûk kasabası yakınlarında bulunan Til Hemama Tirkmena köyüne sızan bir çete grubuyla kısa süreli çatışma yaşandığını; alanda geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu. 


 ANHA/HESEKÊ