Hasta tutsak tekli hücrede

Sinan Tutmaz’ın babası Edim Tutmaz

Sinan Tutmaz’ın babası Edim Tutmaz

  • Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsak Sinan Tutmaz, bir eli olmamasına rağmen tekli hücreye konuldu. 

 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde 28 Kasım 2011’de meydana gelen patlamada ağır yaralanan Sinan Tutmaz, kaldırıldığı hastaneden taburcu edilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Patlamada sol elini kaybeden, yüz felci geçiren ve kulak zarı patlayan Tutmaz hakkında, yargılamalar sonucunda “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 25 yıl hapis cezası verildi. Son olarak Düzce T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen hasta tutsak Tutmaz, tekli hücreye konulduğunu aktardı. 

Tutmaz’ın babası Edim Tutmaz, şunları söyledi: “Cezaevi idaresinde hak ve adalet yok. Çocuklarımızın elektriğini, suyunu kesiyor. Şiddet uygulayıp zulüm ediyorlar. Onları askeri hizaya sokup tek sıra halinde ayakta sayımı dayatıyorlar. Yüz yüze ve telefon ile görüşlerini yasaklıyor. Bu uygulamalara karşı ise çocuklarımız açlık grevine giriyorlar. Bu sefer ise açlık grevine girdikleri için hücre cezası veriyorlar, çünkü hücrelerin boş kalmasını istemiyorlar. Oğlum Sinan’ı tüm rahatsızlıklarına rağmen tek kişilik hücreye koymuşlar.” 

Pişmanlık dayatıyorlar

Oğlunun sağlık sorunlarına rağmen tek kişilik hücreye konulmasına tepki gösteren Tutmaz, şöyle konuştu: “Cezaevlerindeki siyasi tutsaklara bu baskılarla pişmanlık dayatmasında bulunarak, kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar. Çocuklarımız ise yanlış yaptıkları bir şey olmadığını düşündükleri için pişman olmadıklarını, yalnızca Kürt oldukları için haklarını talep ettiklerini söylüyorlar. Bakın mesela Hizbullah ya da 28 Şubat döneminden ceza alanlar için af çıkarıyorlar. Bizim siyasi tutuklarımızdan ise tek bir kişiyi bile bırakmıyorlar, bırakmazlar da. Çocuklarımızın istediği tek şey barış ve adalettir. Bir eli, bir kulağı ve bir gözü olmayan bir hastanın tek kişilik hücreye konulmasını insanın vicdanı kabul edebilir mi?”  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.