Hayallerimizi kuşatamazlar

Kültür/Sanat Haberleri —

Şîlan Ico

Şîlan Ico

  • Efrînli Şîlan Ico, Şehba’ya göç etmek zorunda kalan onbinlerce insandan yalnızca biri. Ailesiyle birlikte Şehba’nın Ehdas ilçesinde yaşayan Şîlan Ico 12 yaşında. Efrin Bölgesi Resim Topluluğu üyesi de olan Şîlan, çok sayıda sergi ve festivalde yer aldı.

HESNA MIHEMED JİNHA / ŞEHBA

Şilan 8 yaşından beri resim çiziyor: "İlhamımı annemden aldım çünkü annemde bir ressamdı. Efrîn'den göç edip Şehba'ya yerleştikten sonra bir resim topluluğu kurduk ve şu an bu toplulukta yer alıyoruz. Öncelikle öğrenme sürecinden geçtim daha sonra resim çizdim.”  

Gelişim aşamasından sonra daha nitelikli ve büyük tablolar çizmeye başladığını söyleyen Şîlan, “Resim camiasının en genç üyesiyim. Şehba'da açılan sergilere resimlerimle katıldım. Düzenlenen sergilerin içeriğinde daha çok göçü anlattık ama aynı zamanda Efrîn halkının direnişini de konu aldık. Resimlerimizde okullarından ve hayallerinden koparılan çocukların acılarına da dikkat çektik" diyor.

Dört sergi bir festival

Tablolarında özellikle Efrîn halkının yaşadığı dramı işlemeye çalıştığını anlatan Şîlan, “Yarısı kadın yüzü diğer yarısı güneş olan bir tablom daha var. Bu tablo ile dünyanın kadınlar tarafından aydınlattığı mesajını veriyorum. Dört sergiye katıldım ve aynı zamanda Halep'te düzenlenen Şehit Berçem Festivali’nde de yer aldım. Ayrıca Qamişlo’da düzenlenen sergiye de katıldım” diye konuştu.

Göçün zor koşullarına rağmen resim çizmeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Şîlan, "Şu anda Şehba'da kuşatma ve göç altında yaşıyoruz. Bunlar bizim hayallerimizi gerçekleştirmeye devam etmemize engel değil. Soğuğun altında resim eğitimlerimize devam ediyoruz ama teslimiyeti kabul etmiyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.