Hayvan hastalıkları için köy köy dolaşıyorlar

Kadın Haberleri —

Elif Ekiz ve Alev Tazegül

Elif Ekiz ve Alev Tazegül

  • Qers’te veteriner hekim olan Elif Ekiz (27) ve Alev Tazegül (36), çalışmaları hayranlık uyandıracak kadınlardan. Kar kış demeden zorlu şartlarda köy köy dolaşıyor, büyük ve küçükbaş hayvanlara küpeleme, çiçek, anthrax (şarbon hastalığı) ve yeni doğan buzağılara brusella aşısı, kedi ve köpeklere ise kuduz aşısı yapıyor.

Toplumda çoğu mesleği sadece erkeklerin yapabileceği anlayışı yüksek. Fakat bazı kadınlar ‘bu işi sadece erkekler yapar’ kalıplarını yıkarak hem hayranlık uyandırıyor hem de kadınlara ilham veriyor.

Qers’te veteriner hekim olan Elif Ekiz (27) ve Alev Tazegül (36), çalışmaları hayranlık uyandıracak kadınlardan. Kar kış demeden zorlu şartlarda köy köy dolaşıyor, büyük ve küçükbaş hayvanlara küpeleme, çiçek, anthrax (şarbon hastalığı) ve yeni doğan buzağılara brusella aşısı, kedi ve köpeklere ise kuduz aşısı yapıyor.

DHA’da yer alan habere göre, veteriner hekimler, köy ve beldelerdeki besi çiftlikleriyle ahırları dolaşıp hayvan hastalıklarıyla mücadele ediyor. Önce belirlenen güzergahtaki köylerdeki büyükbaşları salgın hastalıklardan korumak içi aşılıyor, yeni doğan yavruları ise kimlik oluşturmak için küpeliyorlar. Aynı zamanda hayvan sahiplerini de hastalıklar konusun bilgilendiriyorlar.

Qers’e 15 kilometre uzaklıktaki Boğazköy'de aşılama yapan kadınlar, "Hayvanların tepkileri her zaman kontrol edilemiyor. Tabii zorlanıyoruz, ayrıca Kars'ın iklim şartları da zor. Buna rağmen mesai arkadaşlarımızla beraber başarılı bir şekilde yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Programlarımız aşı ve küpeleme üzerine oluyor. Geçen sene bir şap hastalığı görüldü hayvanlarımızda, bunun için aşılamamızı yıl boyunca 3 defa yaptık. Şimdi tekrar hem tanımlanmayan hayvanlarımızı tanımlıyoruz hem de şap aşısı, çiçek, anthrax ve yeni doğan buzağılarımıza brusella aşısı yapıyoruz" diye konuştu. QERS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.