Hayvan otlatmak da bahçe sulamak da yasak!

  • Yaklaşık iki aydır asker ablukasının devam ettiği Bana köyüne giriş-çıkışlar yasaklanırken, köylülerin bahçelerini sulamasına ve hayvanlarını otlatmasına da izin verilmiyor. 

 

 Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı 5 bölge Şırnak Valiliği tarafından 15 günlük süreyle giriş ve çıkışlara yasaklandı. Yasaklanan bölgeler arasında yaklaşık 2 aydır asker ablukasının olduğu Bana (Ormaniçi) köyü ve kırsalı da bulunuyor. Temmuz ayı başında çatışmanın çıktığı, ardından ev baskınlarının olduğu Bana köyünde birçok yurttaş gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. 

Abluka sürüyor 

Köyde hala asker ablukası devam ediyor. Köye giriş ve çıkışlarda askerler Genel Bilgi Taraması (GBT) yaparken, köylülerin öğleden sonra bahçelerine gitmesi de tamamen yasaklandı. Köylüler sürekli yeni yasakların getirildiğini belirterek, askerlerin “Yasak bitene kadar hayvanlarınızı ahırdan çıkarmayacaksınız” şeklinde baskılarına maruz kaldıklarını ifade etti. Köylüler, "Askerler köyün dışına çıkmanın ve hayvanları otlatmanın yasak olduğunu belirtti. Bir aydan fazladır köye giriş ve çıkışlarda adeta sorguya çekiliyoruz. Bu yasaklar çocuklarımızın psikolojisini bozdu” dedi. Duyarlılık çağrısında bulunan köylüler, yaşanan hak ihlallerine sessiz kalınmamasını istedi.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.