“Hazinemiz halkımızdır”kampanyası başladı

HDP Sözcüsü Ebru Günay

HDP Sözcüsü Ebru Günay

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyurarak, “Partine destek ol zaferde senin de payın olsun” dedi.

 

Sözcü Günay, dün HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Günay, partisine dönük kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurulara değindi, Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz halkımızdır” kampanyasının başlatıldığını duyurdu. 

Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasında yaşanan gelişmelere dikkat çeken Günay, “Bu davanın bütün aşamaları, iktidar ve ortakları tarafından partimiz hakkında yürütülen siyasi kampanya sonucu açılmış ısmarlama bir intikam davasıdır. Hukuksuzdur, siyasidir. Bunun için davanın açıldığı, iddianamenin sunulduğu ve davanın yürütüldüğü tarihlerin seçilmesi bile tek başına bu davanın nasıl açıldığını göstermesi bakımından yeterlidir. Dolayısıyla bütün Türkiye kamuoyu da dünya da bu davanın iddianamesinin Saray’da hazırlandığını biliyor” dedi. 

Ortakların görev dağılımı

Davanın iktidar tarafından yürütüldüğünü dile getiren Günay, şöyle devam etti: “Bu dava sürecinde karşımızda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ya da Anayasa Mahkemesi değil, AKP-MHP iktidarı vardır. İktidar, partimizin kapatma davası ile ilgili; Anayasa Mahkemesi’ne ayar verme, mahkeme sürecini yönlendirme görevini küçük ortağı MHP’ye ve onun Genel Başkanı Bahçeli’ye vermiştir. Bahçeli’nin Salı günü Grup Toplantısı’ndaki konuşması bunun somut göstergesidir. Dolayısıyla partimizin ‘dava süreci seçim sonrasına bırakılsın, Anayasa Mahkemesi eliyle seçimlere müdahale edilmesin’ talebinin reddedilmesi kararı bugün AYM’den değil, Salı günü MHP Grup Toplantısı’ndan çıkmıştır. AYM’nin bugün verdiği karar, esasen kapatma davası konusunda tavrının ne olacağını da göstermiştir. Anayasa Mahkemesi, bu tehdide karşı durması gerekirken, suç duyurusunda bulunması gerekirken, yargının bağımsızlığına darbe indirmiş ve iktidarın oyunlarına alet olmuştur. Bloke kararı ile birlikte düşündüğümüzde, yargı eliyle HDP’yi siyasi mücadele sahnesinden tasfiye etmeye dönük bir adım daha atılmıştır.” 

İktidarın kararı yargı eliyle

AKP ve MHP’nin siyasi rakipleri olduğunu, baş edemedikleri için her türlü baskı ve hukuksuzluğun yanı sıra kapatmaya kadar pervasızlaştığını kaydeden Günay, “İlk günden itibaren partimizi siyaseten tasfiye amaçlarını apaçık ortaya koyan AKP-MHP bloku, bugün bu kararını yargı eliyle resmen ilan etmiş oldu. Hazine yardımına tarihte örneği olmayan bir hukuksuzlukla ve bu hukuksuzluğa Anayasa Mahkemesi’nin alet edilmesiyle el konulması, tedbir kararının yaptırım olarak uygulanması da bu durumun çok açık bir örneğidir. Hep söyledik, yine söylüyoruz: Ne partimizi kapatarak ne Hazine yardımını keserek ne de partililerimizi baskı altına alarak, halkın iradesine asla ipotek koyabilirsiniz. Siz korkmaya devam edin, biz büyük kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

AYM, oyunlarına alet oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı’nın, kapatma davası açarken sunmadığı delilleri, iddianamesinde yer vermediği fiilleri davayla ilgili kararın verileceği dönemlerde mahkemeyi etkilemek, yanıltmak üzere delil üreterek sunduğuna dikkat çeken Günay, şunları ifade etti: “Yeni bir iddianameye konu edilmesi gereken fiil ve deliller, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi gerekirken hukuka aykırı olarak dikkate alınıp değerlendirilmiştir. Delil olma niteliği olmayan, üretilmiş sahte beyanlarla Anayasa Mahkemesi de istediği gerekçeye kavuşmuştur. Daha kötüsü hukuku ve anayasayı çiğneyerek iktidarın oyunlarına alet oldu. 

Seçimlere de müdahaledir

Böylece seçimlere hukuk dışı müdahale de başlamış oldu. Bu müdahalenin iki önemli aşaması var;

*  HDP üzerinde kapatma davasını ‘Demokles’in kılıcı’ gibi sallandırarak bir muğlaklık yaratmak istiyorlar. 

* Partimizin anayasal hakkı olan Hazine yardımını yine hukuk dışı yöntemlerle bloke ederek, partimizin hak olarak kazandığı maddi imkânlara el koyarak seçim çalışmalarını yürütemez hale getirmeyi amaçlıyorlar.” 

Hiçbiri sonuç alamayacak

Bugüne hiçbir saldırıya, hiçbir hukuksuzluğa karşı boyun eğmediklerini, geri adım atmadıklarını hatırlatan Günay, “Bize karşı hiçbir saldırı sonuç almadı bu saldırılar da sonuç alamayacak. Biz her türlü saldırıya karşı yılmadan direndik, her saldırıya daha da büyüyerek cevap verdik, dün başardık bugün de başaracağız. ‘Hazinemiz Halkımız’ kampanyasını, halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz” dedi. 

Günay, kampanyayı Eşbaşkanlar ve milletvekillerinin bağışlarıyla başlattıklarını belirterek, şunları paylaştı: “Örgütlü bulunduğumuz bütün il ve ilçe örgütlerimizde yaygınlaştıracağız. Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe, köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart’tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz. Bir kez daha partine destek ol, zaferde senin de payın olsun, diyoruz.”

Bağış Kampanyası

Hesap bilgileri:

Unvan: 

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

GENEL MERKEZİ

Banka/Şube: DENİZBANK DİYARBAKIR PLAZA

IBAN: TR860013400001297504900001

Önemli Uyarı:

Bağış isim, soyisim ve TC No ile yapılmalı, açıklama kısmına BAĞIŞ yazılmalıdır.

TC vatandaşı olmayan şahıslar ve şirketler bağış yapamazlar. Bir kişinin 2023 yılı içinde yapacağı toplam bağış miktarı 221.000 TL’dir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.