HDP güçlüdür ve hazırdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar

  • HDP'nin her türlü zorluğa karşı duracak, iktidarın tüm oyunlarını boşa çıkaracak güçte olduğunu belirten HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, bu seçime her açıdan hazır olduklarını vurguladı.

Önümüzdeki seçimin “rejimi” oylama seçimi olacağını belirten HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “14 Mayıs halkların miladı olacak” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar, dünkü Grup Toplantısı’nda gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Zorlu ve umutlu bir atmosferde seçim sürecine hazırlandıklarını belirten Sancar, “Hayatımızı, umudumuzu, geleceğimizi, ekmeğimizi ve sabrımızı tüketmek isteyen bu iktidar düzenini, bu rejimi bir an önce gönderecek olmanın hayali bile o kadar güzel ki, gidişlerinin nasıl muhteşem olacağını anlatmaya bile gerek yok. Seçim tarihi aşağı yukarı netleşti. Her sözü gibi bundan da caydı. Seçim tarihi için 14 Mayıs’ı belirlediler. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın bu seçime her türlü açıdan hazırız. Bu seçim kararının açıklanacağı an Cumhurbaşkanı’nın görevden affını isteme anına dönüşecektir. Seçimde de halk kararı verecek ve bu düzene noktayı kalın bir şekilde koyacaktır” dedi.

Rejim de oylanacak

Sancar, 14 Mayıs’taki seçimlerin sadece Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığına dikkat çekti. Rejimi oylama seçimi olacağını söyleyen Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar ve onun oluşturmaya çalıştığı rejim, seçimlere sadece birer siyasi parti olarak girmiyorlar. Ele geçirdikleri devleti, emirlerindeki yargıyı, güvenlik aygıtını, partizan kurumlarını, çetelerle iltisaklı yapı ve bürokrasilerini, yolsuzluk ve sömürü sistemlerini seçimlere sokuyorlar. Sandıklardan çıkarmak istedikleri ise savaş, sömürü, yalan, talan, çete ve mafya düzenidir. Koskocaman suç imparatorluğu düzeninin sürdürmek için bu seçimler onlar açısından hayat memat meselesidir.

Bu iktidarı göndereceğiz

Biz her türlü zorluğa hazırız. Oynayacakları, oynamak istedikleri her oyunu boşa çıkaracak güce sahibiz. Ellerinde kalan baskı, şiddet, yasak, hukuk dışılık dışında herhangi bir aracı, yöntemi kullanacak durumda değiller. En geniş siyasi tecritle bu toplumu kuşatmaya çalışıyorlar. Cezaevi duvarları örmeye çalışıyorlar bu ülkenin etrafına. Bunların seçim kampanyası kelepçe siyasetidir, cendere siyasetidir ve kuşatma siyasetidir. Bu seçim bu nedenle onlar için önemli ama bizler için daha da önemli. Onlar korku ile hazırlanıyorlar, bizler cesaret ve umutla. Onlar kumpaslarla yürüyorlar, biz ortak irade ve en geniş güç birliğiyle. Onlar karanlığı sürdürmek istiyorlar, biz bu ülkeyi aydınlığa taşıma kararlılığıyla yürüyoruz ve bunu başaracağız. Bu rejimi de durduracağız, değiştireceğiz ve iktidarı da göndereceğiz.

Kolumuz kanadımız halktır

HDP’yi kolu kanadı kırılmış seçime sokabileceğini düşünen iktidar bloku iyi bilsin; bizim kolumuz da kanadımız da halkımızdır. Halklarımızdır. Emek ve Özgürlük İttifakı’dır, güç birliği yaptığımız demokrasi çevreleridir, dostlarımızdır, emekçilerdir, halkçı ve toplumcu siyasetimizdir. Bu topraklarda filizlenen ve büyük umut yaratan güçlü fikriyatımızdır; dayanışmamız, tecrübemiz, cesaretimizdir. ANKARA

 

*****

Halk kapınıza kilit vuracak

HDP Eşbaşkanı Sancar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ni (AYM) tehdit etmesine de yanıt verdi.

İktidarın küçük ortağı dün yine AYM’ye talimatlar verdi, tehdit etti. Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkeleriyle tamamıyla aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır! Anayasa Mahkemesi, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı da görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapasına kilit asılmalıdır" dedi.

Bunun sadece MHP’nin sözü/söylemi olarak anlaşılmamasını isteyen Sancar, "Bu iktidarın politikasıdır, rejimin politikasıdır. O nedenle her şey birlikte yapılmaktadır, hesabını da halka birlikte verecekler. Bizim de kapımıza kilit vuracakmış. Biz anahtar partiyiz diyoruz, o kilitten söz ediyor. Hepsini açarız. Bu mücadele bu kararlılık seçimlerden en fazla dört ay sonra sizin kapınıza halkın kilit vurduğu tarih olacaktır. Halk sizin kapınıza o kilidi vuracaktır, bu mücadele azmi o sonucu doğuracaktır. Hep birlikte göreceğiz. Bütün bu kumpasları boşa çıkaracağız, hepsini tek tek alt edeceğiz ve bu yolda bu kararlılık yürüyüşünde mutlaka amaca ulaşacağız" diye konuştu.  

14 Mayıs'ın halkların miladı olacağını kaydeden Sancar, "Değerli kardeşlerim! Gün bizim, güneş bizim; göğsümüzde ateş bizim. El ele olduğumuz bu güzel ülke bizim; dün bizim, yarın bizim. İnşa ettiğimiz, edeceğimiz yeni yaşam bizim; hasrete vurduğumuz Mayıs'ta Haziran'da gülmek bizim. Yolumuz açıktır. Başaracağız” dedi. ANKARA

 

*****

İttifak 'seçim' için toplandı

Emek ve Özgürlük İttifakı, dün "seçim" gündemiyle bir araya geldi.

Emek ve Özgürlük ittifakı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Toplantısı'nın ardından HDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıya, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Genel Sekreteri Emre Öztürk, EHP Sözcüsü Özge Akman, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca, Juliana Gözen, Pelin Kahiloğulları, Sosyalist Meclisler Federasyonu Sözcüsü Barış Kayaoğlu, yöneticileri Erdal Ataş, Dilşat Cambaz Kaya, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil katıldı. 

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, buluştukları öğle yemeğinin ardından HDP MYK salonunda düzenlenen toplantıda seçim sürecine dair stratejisini, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmaları ve hazırlıkları ele aldı.

Gazetemiz baskıya hazırlanırken devam eden toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyordu. ANKARA

 

*****

Blokeye karşı kampanya

Hazine hesaplarına bloke konulan HDP, tabanının yoğun talebi üzerine “Hazinemiz halkımızdır” kampanyası başlatıyor. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması talebiyle açılan dava kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM) partinin Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke konulmasına karar verdi. Kararın ardından HDP Genel Merkezi’nin telefonları kilitlendi. Parti tabanının yoğun talebi üzerine HDP, “Hazinemiz halkımızdır” kampanyası başlatma kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre; kampanyaya ilk olarak HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar katılacak. Ayrıca parti milletvekilleri ve bileşen partiler de kampanyaya dahil olacak. Kampanya kapsamında “mobil aidat” uygulaması yeniden hayata geçirilecek. Hazine yardımı olmadan en güçlü seçim kampanyası yürütecek HDP’nin yetkilileri, “AKP’ye ve yargısına halkın gücüyle nasıl kampanya yürütüleceğini göstereceğiz” dedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.