“Faşizmi yenelim, Türkiye’yi demokratikleştirelim” şiarıyla İstanbul seçimleri için çalışmalarını hızlandırma kararı veren HDP MYK, bu kapsamda yönetimini de seferber ediyor.
SELMAN GÜZELYÜZ / MA / ANKARA
HDP MYK, önceki gün toplanarak İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar aldı. HDP, İstanbul’da tek bir oyun bile boşa gitmemesi için yoğun çaba sarf edecek.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki gün parti genel merkez binasında gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar alındı.
Bir oy bile boşa gitmesin
Toplantıda, HDP’nin son seçimlerde gösterdiği başarı ve izlediği stratejiyle Türkiye’de yaşayan her kesimin partisi ve temel muhalefet gücü olduğunu ispatladığı vurgulanarak, bunu sürdürmesi gerektiğinin altı çizildi. Bu kapsamda Türkiye demokrasisi için daha aktif ve daha etkili bir demokrasi cephesiyle İstanbul seçimlerine yüklenmesi kesinleşti. HDP’nin asıl amaçları arasında İstanbul seçimlerinde tek bir oyun dahi boşa gitmemesi olduğu vurgulandı. HDP, bu kapsamda çalışmalara hız verecek.
Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Küçükçekmece’de seçim çalışması yürütüyor. Özgüneş, şunları söyledi: “İstanbul seçimleri bizim için Şırnak seçimleridir, Muş seçimleridir, gasp edilen halk iradesinin özgürleştirilmesidir.”
Mesajları için planlama
HDP’nin toplantıda aldığı ve üzerinde yoğunca tartışma yürüttüğü diğer bir önemli konu ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen avukat görüşmesinde kamuoyuyla paylaşılan 7 maddelik metni oldu. Yapılan tartışmalarda söz konusu 7 maddelik deklarasyonun daha fazla tartıştırılması için belli planlamalara gidilmesi kararlaştırıldı.
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Maltepe’de 23 Haziran seçim çalışmalarına katıldı. Kerestecioğlu, “HDP’li kadınlar İstanbul’un çehresini ve yüzünü değiştirecek. Kadın iradesi ve gücü bir kez daha kazanacak” dedi.
Amed Milletvekili Remziye Tosun, Fatih’te kadınlarla bir araya gelerek halk toplantısı gerçekleştirdi. Tosun, şunun altını çizdi: “Amed’de Kürtçe konuşup Tatvan’da Kürtçe tabelaları indirenlerin iki yüzlülüklerinin hesabını İstanbul’da soracağız.”
Diyalog gecikiyor
MYK’de konuşulan bir diğer konu ise Öcalan üzerindeki tecridin boyutu ile Türkiye’nin sınır dışı ve Kürt illerinde yaptığı operasyonlar oldu. Tecridin belli boyutta kaldırılmasının Türkiye’nin demokratikleşmesi ve temel sorunların çözümü için demokratik mücadeleyi güçlendirdiği tespiti yapıldı.