HDP mitingine Telefaşizm

  • Türk Telekom, HDP’nin “Demokrasi için bir nefes” mitingine ilişkin üyelerine gönderdiği çağrı mesajını, ”faşizm” kelimesi geçtiği için engelledi. GSM operatörü, mesajın değiştirilmesini istedi. 

GSM operatörü Türk Telekom, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bugün “Demokrasi için bir nefes” sloganıyla düzenleyeceği mitingin çağrı mesajını abonelere iletmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü’nün mitinge çağrısını 16 bin üyeye ulaştırılması amacıyla anlaşmalı olduğu Türk Telekom şirketi üzerinden kısa bir mesaj gönderdi. HDP’nin gönderdiği, “Perşembe günü Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitinge tüm halkımız davetlidir. Denizler kazanacak, faşizm kaybedecek” mesajı GSM operatörü tarafından abonelere iletilmedi. Türk Telekom yetkilileri, HDP’li yetkililere ”faşizm” kelimesi nedeniyle mesajın iletilmediğini ve değiştirilmesi durumunda abonelere gönderileceğini bildirdi.

Demokrasiyi haykırmak için

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bugün saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılması; Eşbaşkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bileşen parti temsilcilerinin katılması beklenen ”Demokrasi için bir nefes” miting çalışması için 11 milletvekili ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, üç gün boyunca İzmir’in ilçe ve mahallelerin yanı sıra Aydın ve Manisa gibi çevre kentlerde çalışma yürüterek halkı mitinge katılmaya çağırdı. 

Siyasi parti ve sendikaların, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek, alana yürüyüş eşliğinde giriş yapması; herkesin kendi talep ve rengiyle yer alacağı alanın saat 16.30’da açılması bekleniyordu. Mitingde Emek ve Demokrasi Güçleri adına ortak açıklamanın ardından HDP Eşbaşkanları ile bileşen temsilcilerinin konuşma yapacağı açıklanmıştı.

Tek adam faşizmine karşı

Miting Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Güven, demokrasinin can çekiştiği bir ortamda özgürlük, eşitlik ve adalet talebiyle gerçekleşeceğini belirterek, mitinge çağrı amacıyla son bir haftada yaptıkları çalışmaları aktardı. HDP’ye yönelik saldırıdan söz eden Güven, bunun salt bir partiye değil, demokrasi ve toplumsal mutabakata yönelik olduğunu ifade etti. Güven, ”Tek adam faşizmine karşı bir arada kardeşçe yaşamak istediğimizi göstereceğimiz bir miting yapacağız” diye konuştu. 

 Demokrasiye nefes verilmesi

 Güven, şunları söyledi: “Ülkede gelinen noktada faşist baskı, siyasi cinayetler, yoksulluk ve kutuplaşma arttı. Bunlara karşı demokratik haklarımızı kullanmak için mitingde yer alacağız. İzmir halkının barış ve demokrasi talebini yükseltebileceği bir miting gerçekleştireceğiz. Can çekişen demokrasiye nefes vermek istiyoruz.”  İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.