HDP'nin TIR'larına el konuldu

Yardımlara kayyum atandı

Yardımlara kayyum atandı

  • HDP Kriz Koordinasyon Merkezi, depremden etkilenen noktalarda Kriz Masaları kurdu. Bu kriz masalarından üçü, depremde etkilenen Dîlok, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sêrt ve Êlih'ten depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye’ye önceki gün gönderilen acil ihtiyaçların yer aldığı 3 TIR’a polis eşliğinde AFAD ekiplerince el konuldu. 

HDP Dîlok Kriz Koordinasyon Merkezi’nde yer alan HDP Kadın Meclisi Üyesi Yasemin Demirkaya, engellemelere tepki gösterdi. Demirkaya, "Ulaşılmayan köylere, mahallelere, insanlarımıza yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Gıda ile giyim konusunda her şeyi tamamladık ama en çok ihtiyaç olan soba, kömür ve odun dolu Sêrt ve Êlih'ten gelen TIR’larımıza el konuldu" dedi. İlçe halkının zor durumda olduğunu ifade eden Demirkaya, "Ulaştırmamız gereken en önemli oduna, kömüre el koymaları ne kadar doğru?" diye sordu. "Kendileri yapamıyorlar, halka yetişemiyorlar, yardımı dağıtamıyorlar" diyen Demirkaya, gelen yardımların ise engellendiğini söyledi. Demirkaya, şöyle devam etti: "Çalışmalarımızı, halka ulaştırmamızı engelliyorlar. Biz halkımızla dayanışmaya devam edeceğiz. Tüm engellemelere rağmen halkımızın yanındayız." 

*****

Toplamadığı yardıma pankart

Hakkari Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde deprem bölgesine gönderilecek yardım TIR'ına, kendi pankartını astı.

Colemêrg’de, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde deprem bölgesine gönderilmek üzere temel ihtiyaç ürünlerinin doldurulduğu yardım TIR’ı hazırlandı. TIR’ın önüne, yardım aracının yerine ulaşmasında öncülük eden sivil toplum örgütlerinin logo ve isimlerinin bulunduğu bir de pankart asıldı. TIR kentten çıkmadan önce, pankart sökülerek üzerine  “Hakkari Valiliği yardım TIR’ı” yazılı ve valilik logosunun olduğu pankart asıldı.

*****

İHH'den konteyner ticareti

İnsani Yardım Vakfı (İHH), “Konteyner Mahalle” adı altında başlattığı projeyle depremi ranta çevirdi. 21 metrekare bir konteynırın fiyatının, gelen vergi indirimi ile birlikte 100 bin lira olarak güncellendiği açıklandı. Piyasada 75 bin 545 lira olan 21 metre kare bir konteyner ev, İHH tarafından yüzde 22,69 zamla satışa çıkarıldı. Deprem bölgesinden edinilen bilgilere göre de İHH grupları yardım amacıyla gönderilen konteynerleri kentlerin girişinde durdurarak, “Biz ortaklaşa dağıtıyoruz” diyerek, konteynerleri depolarına götürme girişiminde bulundu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.