HDP 6 koldan sahada

  • HDP, seçime çalışmaları kapsamında ilk adımını, bu ay 6 koldan yürüteceği saha çalışmasıyla atacak.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Eşbaşkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında yapılan toplantıda seçim çalışmalarını başlatma kararı alındı. Edinilen bilgilere göre; iktidar bloku tarafından her ne kadar seçimlerin zamanında yapılacağı söylense de HDP, bu aydan itibaren seçim çalışmalarının ilk adımı olarak birçok noktada halk buluşmaları, sivil toplum örgütleri ve esnaf buluşmalarıyla seçim politikasını hazırlama çalışması gerçekleştirecek. Bu çalışmalar kapsamında HDP MYK üyeleri, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri sahada olacak. HDP, seçim ve ittifak politikalarını seçmenleriyle bir kez daha masaya yatıracak. Eşbaşkanlar Buldan ve Sancar, parti kurulları ve komisyonlarına da seçim hazırlıklarını başlatma talimatı verdi.

Bu kapsamda HDP Sözcüsü Ebru Günay başkanlığındaki heyet, 12, 13 ve 14 Eylül’de Dersim, Elazığ ve Malatya’da; HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç başkanlığındaki heyet, 14, 15, 16 Eylül’de Bingöl, Bitlis ve Muş’ta; HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş başkanlığındaki heyet, 19, 20 ve 21 Eylül’de Aydın, Muğla, Antalya’da; HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan başkanlığındaki heyet de Urfa ve Antep’te halk buluşmaları, STÖ’ler ile görüşmeler ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek.

Bu programların yanı sıra HDP Eşbaşkanı Sancar’ın katılımıyla 22 Eylül’de Kars’ta; 26 Eylül’de ise Buldan’ın katılımıyla Adıyaman’da halkla buluşulacak.  ANKARA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.