HDP’li vekiller: Mesajı aldık, seçimlere daha güçlü gireceğiz

Amed merkezli operasyonu kadın iradesine saldırı olarak değerlendiren HDP’li kadın milletvekilleri, “Operasyonlarla vermek istedikleri mesajı aldık, yerel seçimlere daha güçlü bir iradeyle gideceğiz” dedi.
Amed merkezli 9 kentte siyasetçi ve gazetecilere yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 141 kişiden 25’i tutuklandı. HDP Amed Milletvekilleri, tutuklamaların kadınlara yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.
Tosun: Kadınlar mücadeleden vazgeçmeyecektir
HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “Kayyum atarız” açıklamalarını hatırlatarak, yapılan operasyonun AKP ve MHP ittifakının partilerine dönük mesajı olduğunu söyledi. Her şeye rağmen halkın daha güçlü olarak iradesine sahip çıkacağını dile getiren Tosun, “HDP kadın partisi olduğu için, operasyon ağırlıklı olarak kadınlara yönelikti. Kadınlar bu operasyonlar ile mücadeleden vazgeçmeyecektir. Tek bir arkadaşımız dahi kalsa, kapı kapı çalarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Operasyonlarla vermek istedikleri mesajı aldık, yerel seçimlere daha güçlü bir irade ile gideceğiz. Bu halk sandıklarda cevap verecektir” dedi.
Dağ: İktidar kadın düşmanı
HDP’nin genç milletvekillerinden Dersim Dağ, 24 Haziran seçim sonuçlarının kadınların başarısı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “24 Haziran seçimleri ardından özellikle HDP’li kadınlara bir saldırı başlamıştı. Bu saldırının devamı olarak operasyon yapıldı. 63 kadın arkadaşımız gözaltına alındı ve 13’ü tutuklandı. Bu iktidarın kadın düşmanlığını gösteren bir operasyondu. Bu operasyon AKP’nin kadın düşmanlığının sonucudur” değerlendirmesinde bulundu.
‘Daha güçlü cevap vereceğiz’
Kadınların operasyonlara karşı daha güçlü bir şekilde yerel seçim çalışmalarını yürüteceğinin altını çizen Dağ, “Kadınlar ve gençler kayyum atanan bütün belediyelerimizi geri alarak, yeni belediyeleri de kazanarak bu süreçten başarıyla çıkacağız. AKP’nin bu politikalarına daha güçlü bir şekilde cevap vereceğiz. Bu operasyonlarla halkı sindiremeyecekler” diye konuştu.
Güzel: Bir günlüğüne bile olsa geri alacağız
Tutuklamaların kadın iradesine yönelik bir saldırı olduğunu söyleyen Semra Güzel ise, “Bizler seçim çalışmalarına halkla bir araya gelerek başlatıyoruz. Onlar seçim çalışmalarının startını gözaltı furyası ile verdi. 24 Haziran seçimlerinde kadınların ve halkın HDP’yi ciddi sahiplenmesi oldu. 24 Haziran seçim sonuçları kadın iradesinin ortaya çıkardığı bir sonuçtu. Bunu görerek, yerel seçimler öncesi halkı yıldırma, seçim çalışmaları yürütecek arkadaşlarımıza yönelik bir saldırı oldu. Kayyumların işgal ettiği belediyeleri bir günlüğüne bile olsa geri alacağız” şeklinde konuştu.
Operasyon kapsamında tutuklu bulunan DTK Eşbaşkanı ve HDP Colemêrg Milletvekili Leyla Güven’in evine baskın yapılarak aranmasına dikkat çeken Güzel, “Seçilmiş olmasına ve tutukluluğu bilinmesine rağmen kapısı kırılıyor. Evi darmadağın ediliyor. Bu kadın mücadelesine saldırının göstergesidir” ifadelerini kullandı.
AMED
