Tecride dikkat çekmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek için ilçe binalarına asılan pankartlar nedeniyle HDP yöneticileri ifadeye çağrıldı.

 Güven’in eylemine destek amaçlı İstanbul’un bir çok ilçesinde HDP ilçe binalarına “Tecride karşı açlık grevinde olan Leyla Güven haklıdır. Mutlak tecrit kaldırılmalıdır” pankartları asıldı. HDP yöneticileri, asılan pankartlara ilişkin Emniyet tarafından ifadeye çağrıldı. HDP’lilere “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlaması yöneltildi.

 

İSTANBUL

 
 

Ceylanpınar’da 16 kişi gözaltında

 

Ceylanpınar’da gözaltına alınan 16 kişi için 4 günlük ek süre alındı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesi merkez ve kırsal mahallelerinde, Pazar günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde Urfa Milletvekili adayı Yağmur Akay, Urfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Esra Güler, Cemile Dağtekin, Fethi Ötken, Mehmet Ali Asan, Veysi Beken, Harun Dağtekin, Çetin İsi, Mizgin Aslan, Mehmet Özkan, Mustafa Şahin, İbrahim Polat, Elif Bozan, Yaşar Karaman, Ali Akın ve Serdar Kırdan, Urfa Adliyesi’ne çıkarıldı. Poliste henüz ifade alınamadığı gerekçesiyle 4 gün ek gözaltı süresi verilerek yeniden Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler.

 

URFA