Askeri konvoya yönelik eylem yapıldığını, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna ilişkin kesinlikle önceden bilgi sahibi olmadığını kaydeden HPG, “Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu sivil araç atış mesafesine girmesine rağmen atış yapılmamıştır. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir” dedi. 

HPG Basın ve İrtibat Merkezi önceki gün Artvin’de çatışma ortasında kalan CHP konvoyuna yönelik açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

* 25 Ağustos günü Artvin-Şavşat yolunda Soğuksu mıntıkasında bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine öğleden sonra saat 13.45’te alandaki gücümüz bu konvoyun önünde bulunan JÖH’lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflemiş ve bu Cemse etkili bir biçimde vurulmuştur. Eylemin sonuçlarını Türk devleti 1 ölü ve 2 yaralı olarak verse de bu doğru değildir, etkili vuruşlarda birçok JÖH ölmüştür.  

* Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kemal Kılıçdaroğlu’nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde Gerillalarımızın, ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir. 


Eylemler tecride karşı 

* Eylemin amacı, sadece Türk devletinin güvenlik kuvvetleridir. Bu eylem HPG güçlerimizden Şehit Rizgar İntikam Timi ve HBDH güçleri tarafından Önder Apo üzerindeki tecride karşı planlanıp geliştirilmiştir.

HPG açıklamasında gerilla güçleri tarafından gerçekleştirilen diğer eylemlere ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı: 

* 24 Ağustos- 25 Ağustos’ta güçlerimiz Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şehit Hozan tepesi mıntıkasında konumlanan TC ordusu askerlerine yönelik suikast eylemleri gerçekleştirmiş ve bu eylemlerde 2 asker öldürülmüştür.

* 24 Ağustos’tA TC ordusu insansız hava araçları ve Kobra tipi helikopterler ile Hakkari’ye bağlı Talê, Derava Talê ve Pagê köyleri alanında operasyon başlatmıştır. TC ordusu operasyonda alanı obüs, havan ve Kobra tipi helikopterler ile vurmuştur. 25 Ağustos günü yaklaşık 30 zırhlı araç Talê köyüne girmiştir. Operasyon halen devam etmektedir.


Yol kontrol eylemi

* 25 Ağustos’ta güçlerimiz Mardin’in Dargeçit ve Midyat ilçeleri arasındaki Deywanê köyü yakınlarında Ilısu barajına giden yolda yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde baraja malzeme götüren bir araç durdurulmak istenirken araç durmayarak kaçmaya çalışmıştır. Bunun üzerine güçlerimiz aracı ferdi silahlarla ile vurarak darbelemiştir.

* 25 Ağustos’ta Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Germav ve Karçanê köyleri arasında yol kontrol eylemi düzenlemiştir. Burada devlet ve AKP ile çalışan 2 kişi gözaltına alınmıştır.


Oremar Karakolu vuruldu 

* 25 Ağustos’ta güçlerimiz Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Şehit Rahime tepesi çevresinde konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiş fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Oremar Karakolu Şehit Diren tepesi ağır silahlarla vurmuştur.


Ağrı’da 10’un üzerinde asker

* 19 Ağustos’ta TC ordusu Ağrı’ya bağlı Sinega alanında bir operasyon gerçekleştirmiştir. Aynı gün saat 15.00’te güçlerimiz ile askerler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalar 20 Ağustos günü saat 15.00’e kadar devam etmiştir. Burada 10’un üzerinde asker öldürülmüştür. Yaşanan çatışmalarda 4 gerillamız şehit düşerken; 23 Ağustos günü ise operasyon alanından çıkan bir grup gerillamız Çemçê alanında yeniden çatışmaya girmiş ve burada da 1 gerillamız şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Ovacık’ta 7 asker 

* 24 Ağustos’ta gerillalarımız tarafından Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç Karakolu’na karşı bir eylem düzenlenmiştir. Karakol önünde toplanan 7 asker hedef alınarak etkili vurulmuş, bu askerlerden 4’ü ölürken diğer askerler yaralanmıştır. Eylem sonrası TC ordusu çevre alanları rast gele taramıştır. Bu eylem Ovacık’ta şehit düşen MLKP’yi yoldaşlar anısına yapılmıştır. 


6 gerilla şehit 

* 23 Ağustos’ta TC ordusu tarafından Ovacık’a bağlı Bezik alanında bir operasyon başlatılmıştı. Bu operasyonda 2 gerillamız yaralanmış, yaralı gerillalarımızın çıkarılması esnasında Kobra tipi Helikopterler, Savaş uçakları ve havanlarla yapılan bombardımanlar sonucu 2 yaralı arkadaşımız ile birlikte 4 Gerillamız daha şehit düşmüştür. 


 ANF/BEHDİNAN






YPS’den Van ve Gever açıklaması


YPS Genel Koordinasyonu, Van ve Gever’de gerçekleştirdiği eylemlerin sonuçlarını açıkladı. 

* Van/ İpekyolu ilçesinde 24 Ağustosta gece saat 01:30’da birimlerimiz Askeri şube, Garnizon ve Garnizon yakınlarındaki konumlama noktaları ağır silahlarla vurulmuş, ölen ve yaralananlar hakkında bilgi elde edilememiştir. Vuruşlar sonucu birçok yer kullanılmaz hale gelmiştir. 

* 25 Ağustos akşam saat 22:20’de İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğünü birimlerimiz orta otomatik ve ferdi silahlar ile vurmuştur. Bu vuruşlar sonucu 2 polis ölmüş 2 polis de yaralanmıştır. 

* Birimlerimiz tarafından İpekyolu İlçesinde başlatılan devrimci operasyonda AKP faaliyetlerini yürüten kesimler ve fuhuş çeteleri hedeflenerek eylem yapılmış ve 6 kişi yaralanmıştır. Bu kesimlere ait 2 araçta imha edilmiştir. 

* Gever merkezde 23 Ağustosta akşam 3 koldan eylem gerçekleştirildi. Birinci kol Güngör Mahallesinde  Akrep ve Kobra tipi aracı hedef alarak vurdu. Akrep tipi araç tümden içindekiler ile birlikte imha edilirken Kobra araç darbelendi. İkinci kol çarşı merkezinde Avaşin Parkı yanında 1 zırhlı araç hedef aldı ve etkili vurdu. Diğer bir Kol ise Cumhuriyet Mahallesinde devriye gezen aracı hedef aldı ve etkili vurdu. 

* Eylemler ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 






İki MLKP militanı şehit 


MLKP, Ovacık’ta yaşanan çatışmada iki militanlarının şehit düştüğünü duyurdu. Açıklamada, “22 Ağustos günü Dersim Ovacıkta göreve gitmekte olan 2 militanımız akşam saat 21.00 sularında  faşist güçler ile çatışmaya girmiştir. Birçok zırhlı araç ile müdahale eden devlet güçleri ile yaşanan çatışmada 2 militanımız şehit düşmüştür” denildi. 

Şehit düşenlerin kimlik bilgileri de açıklandı: Ovacıklı Devrim Şoreş kod adlı Delil Görgün, Ovacıklı Baran Munzur kod adlı Ümit Yetik.