Heftanîn’de devrimci operasyon

.

.

  • Heftanîn’de devrimci bir operasyon gerçekleştiren gerillalar, 6 mevzi ve 2 çadırı imha etti; 6 Türk askerini öldürdü.

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı tarihi bir direniş sergileyen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor. Heftanîn’de devrimci operasyon yapan, Xakûrkê’de sızma gerçekleştiren gerillalar ile türk güçleri arasında Avaşîn’de şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerilla eylemleri ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Gerillalar, Heftanîn’in Keşan alanında 30 Ekim günü saat 07.00’de Türk güçlerini iki koldan hedef aldı. Birinci eylem kolu, orta otomatik silahlarla işgalcilerin bulunduğu 3 mevziyi vurdu; içindeki işgalcilerle birlikte imha etti. İkinci eylem kolu, el bombaları ve ferdi silahlarla mevzilerinin içine girip işgalcilere ait çadırları vurdu. Eylemin başlamasıyla işgalciler tepeyi bırakıp kaçarak araziye dağıldı. 1 havan mevzisi ve 60 mm havan, BKC mevzisi ve BKC silahı, gözetleme mevzisi ve içinde askeri malzemelerin olduğu iki çadır tümden imha edildi. Birinci eylem kolu, 2 askerin cenazesinin üzerine giderek 1 bombaatar silahı kaldırdı. İkinci eylem kolu da 4 askerin cenazesinin üzerine giderek 3 ferdi silaha aldı. İşgalcilerin konumlandığı tepe ve bu tepede hedeflenen tüm mevziler başarılı bir şekilde imha edildi. Geri çekilme sürecinde bir gerilla yaralandı. Yaralı gerillayı çıkarmak isteyen gerillalar ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Xakûrkê’de sızma ve 3 asker

*  Xakurkê’ye bağlı Girê Lêlîkan ve Girê Kevortê arasında yer alan Dayîlan köyü çevresinde bulunan işgalcilere karşı 30 Ekim akşamı sızma eylemi gerçekleştirildi. Yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlara vurulan en az 3 Türk askeri öldürüldü, 2’si de yaralandı. Eylemin ardından işgalciler ve KDP’ye bağlı güçler arazide ortak bir saldırı başlattı, ertesi gün sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

YJA Star iki koldan vurdu

*  YJA Star gerillaları, 31 Ekim günü saat 14.00’te Xakurkê bölgesinin Girê Koordîne alanı çevresindeki Türk güçlerini 2 koldan hedef aldı. Birinci eylem kolu, içinde 2 askerin gözetleme kulesini yakın mesafeden vurdu; kule imha edildi, 2 asker öldürüldü. İkinci eylem kolu ise 2 mobesse kamera sistemini, 1 aydınlatma sistemini, 1 güneş panelini ve 1 projektörü hedef alarak imha etti.

Avaşîn’de yoğun çatışmalar

*  Avaşîn bölgesine bağlı Stûnê alanına bağlı Kiyê köyü çevresinde, 26 Ekim günü yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında ağır yaralanan Rûmet Cîlo (Muhammed Hiso / Efrîn) yaralı olarak esir düştü. İşgalcilerin teslimiyet ve iş birlikçilik teklifine Apocu militan duruşla cevap verince işkenceyle şehit edildi.

*  Türk ordusunun, 21 Ekim günü Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal, Girê Şehîd Rizgar, Girê Şehîd Fırat, Girê Şehîd Elî ve Girê Şehîd Diren alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırısı, 29 Ekim günü geri çekildi.

*  Tabura Ereba alanı, 1 Kasım günü 19.00-10.00 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Zap bölgesine bağlı Kunîşka, Karker, Girê Rûbar, Tîpa T alanları, 1 Kasım günü 15.10-19.50 saatleri arasında savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle bombalandı. 2 Kasım günü sabah saatlerinde Şikefta Birîndara ve Çiyayê Rêş alanları, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalandı.

n BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.