Hentbol’da bikini zorunluluğu kalktı

Kadın Haberleri —

Norveç kadın plaj hentbol takımı

Norveç kadın plaj hentbol takımı

  • Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) zorunlu bikini kuralını değiştirdi. IHF, bundan sonra kadınların bisiklet şortu ve atlet giymesine izin verecek.

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) zorunlu bikini kuralını değiştirdi. IHF, bundan sonra kadınların bisiklet şortu ve atlet giymesine izin verecek.

The Guardian’ın haberine göre Uluslararası Hentbol Federasyonu, yapılan yaygın cinsiyetçi suçlamalar nedeniyle kadın üniformaları ile ilgili kurallarını bikini altı ve kısa üstler yerine bisiklet şortları ve kolsuz bluzların giyilmesine izin verdi.

Edinilen bilgilere göre IHF geçen ay “kadın sporcuların sıkı oturan kısa dar pantolonlar giymelerini” şart koşan plaj hentboluyla ilgili düzenlemelerini sessizce değiştirdi. Erkek sporcular, “çok bol olmasa da” dizlerinin 10 cm yukarısına kadar normal şort giyebiliyorlar. 

Ne olmuştu?

Avrupa Hentbol Federasyonu, Temmuz ayında Bulgaristan’da yapılan Euro 21 turnuvasında erkek meslektaşları gibi şort giydiği için Norveç kadın plaj hentbolu takımına, “uygunsuz giysiler” giymekten 1.500 € para cezası vermişti. Verilen ceza ardından birçok kesimden Uluslararası Hentbol Federasyonu’na (IHF) tepki gelmiş ve kıyafetlerin değişmesi yönünde baskı uygulamıştı.

Cinsiyet eşitliği örgütü Collective Shout ve ABDli pop yıldızı Pink, Norveç takımını desteklemiş, Pink verilen cezayı ödeyebileceğini de söylemişti.

Konuya ilişkin geçtiğimiz ay, beş Avrupa ülkesinden (Danimarka, Norveç, İsveç, İzlanda ve Finlandiya) spor bakanları, IHF’ye ortak bir mektup yazarak, eski kıyafet düzenlemelerini “sadece mevcut kadın sporcuları barındırmak için değil, aynı zamanda onları desteklemek için” güncellemeye çağırdı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.