FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon İspanya

Kadın Haberleri —

FIFA Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu İspanya

FIFA Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu İspanya

  • Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçında, İspanya ve İngiltere takımları Avustralya'nın Sidney kentindeki Accor Stadı’nda karşı karşıya geldi. İngiltere'yi final maçında 1-0 yenen İspanya, şampiyon oldu.

Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçında, İspanya ve İngiltere takımları Avustralya'nın Sidney kentindeki Accor Stadı’nda karşı karşıya geldi.

İngiltere'yi final maçında 1-0 yenen İspanya şampiyon oldu.

Önceki şampiyonaya oranla 80 milyon dolar daha fazla dağıtacak FIFA, toplam 110 milyon doları takımlar arasında paylaştırıyor. Şampiyonluğa ulaşan İspanya'ya 10, İngiltere'ye ise 7,5 milyon dolar para ödülü verilecek.

İlk kez final oynadılar

Turnuvada peş peşe 3. kez yarı finale çıkan İngiltere, tarihinde ilk defa son 4'e kalan ev sahibi Avustralya'yı 3-1 mağlup ederek finale çıkmıştı. İngiltere organizasyonda finale kadar yaptığı 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

İspanya ise 2019'daki turnuvanın 3'üncüsü İsveç'i 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı. İspanya, turnuvadaki 6 maçını da kazanarak finale kadar geldi.

Daha önce oynanan 8 Dünya Kupası organizasyonunda İspanya ve İngiltere, final oynama başarısı gösterememişti. Önceki turnuvalarda yarı final oynama başarısı gösteren İngiltere, FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale çıktı.

Bu turnuvaya kadar son 16 turundan ötesini göremeyen İspanya da tarihinde ilk kez finale yükseldi.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, kupayı 4 kez kazanmıştı.

İlk kez 1991'de düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ABD; 1999, 2015 ve 2019'da aynı başarıya ulaştı. 1995'te Norveç şampiyon olurken, Almanya 2003 ve 2007'de, Japonya ise 2011'de kupanın sahibi olmuştu. MADRİD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.