Halk desteğiyle güçlenen kadın takımı

Kadın Haberleri —

Amedspor Kadın Futbol Takımı

Amedspor Kadın Futbol Takımı

  • Amedspor Kadın Futbol Takımı, tüm zorluklara rağmen zaferlere imza atıyor ve Kurdistanhalkının desteğini kazanıyor. Başarıları aynı zamanda kız çocuklarını futbola yönlendiriyor ve toplumdaki ön yargıları da kırıyor.

Daha çok politik süreçlerle, kendilerine yönelen ırkçı saldırılarla gündeme gelen Amedspor, bu görünen gündemin ötesinde ciddi ve yoğun bir emeğin harcandığı sportif faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda kulübün kadın futbol takımı sezona tempolu giriyor. Dönem dönemsiyasi ve mali olarak baskıların hedefi olarak kapatılmaya çalışılan kulüpte top koşturan kadınlar, halkın da büyük desteğini arkasına alarak Şehmus Özer Spor Tesisleri’nde çalışmalarına devam ediyor.

Amedspor Kadın Futbol Takımı oyuncuları, çalışmalarını Jinnews’e anlattı.

 

Takım kaptanı Hatice Merve Çavur

 

Kırılamayan ön yargı

Takım kaptanı Hatice Merve Çavur, 4 yıldır takımda faaliyet gösteriyor. Yeni döneme sıkı bir çalışmayla başladıklarını dile getiren Çavur, kendilerine ilk kez bu sene bir tesis verildiğini vurguladı.

Çavur, “Burada çift antrenmanlara başladık sezon başında, bu şekilde devam etti. Geçen hafta Antalyaspor’la maçımız vardı. Berabere sonuçlandı ve bundan sonra tek antrenmanlarla sıkı bir şekilde yola devam edeceğiz” dedi.

Kadınların futbol oynamasına dönük algılara da değinen Çavur, “Yaşamış olduğumuz coğrafi bölgede kadınlara karşı bir ön yargı var, ‘Kadınlar futbol oynayamaz’ gibisinden. Fakat biz bu algıları geçen sene Play-off maçında yıktığımızı düşünüyoruz. Genel anlamıyla bu sene güzel başladık” ifadelerini kullandı.

Aileler çocuklarını futbola yazdırıyor

Amedspor’un alt yapıya önem verdiğini ve seçmelerden sonra yetenekli sporcuları kadroya dahil ettiği bilgisini veren Çavur, ayrıca ailelerin de başarıları sayesinde kız çocuklarını futbola gönderdiklerini kaydetti.

‘Ligde olmamızı istemiyorlar’

Çavur, takımlarına yönelik ayrımcı yaklaşımlara da işaret ederek, şöyle konuştu: “Batı takımları ve diğer takımlar yaşadığımız bölgeden dolayı ligde olmamızı istemiyorlar. Kulübün kapanmasını istiyorlar. Biz bunları hak etmiyoruz, biz diğer takımlar geldiği zaman elimizden geldiğince misafirperver olmaya çalışıyoruz. Fakat bu algı olduğu sürece ne yaparsak yapalım faydası olmayacak. Bu sene her anlamda bize destek tam, hiçbir şekilde esirgemeyecekler. Bunu Amed halkından da bekliyoruz. Çünkü bu sene hep birlikte başaracağız.”

 

Şevin Yaruk

 

Her zorluğun üstesinden geliyorlar

Amedspor’da 3 yıldır oynayan Şevin Yaruk ise yaklaşık 1 aydır antrenmanlara başladıklarını ve hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Günde çift antrenman yaptıklarını belirten Yaruk, “Bazen sabah antrenmanı yoğun akşam ise daha hafif olur. Haftanın 6 günü idmanlar devam ediyor. Kalan bir günse izin günümüz oluyor. Sezon öncesine kadar böyle devam ettik, şimdiyse tek antrenmana düştü sezon içindeki antrenmanlar. Yoğunluğu biraz daha az oluyor ama yine de sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu sürece gelene kadar birçok zorluk çektiklerini dile getiren Yaruk, “Barınma sorunumuz vardı, kadın takımı ya otelde kalırdı ya da ayarlanan başka yerlerde kalırdı. Bu sene diğer senelerden çok daha farklı olarak tesiste bize ayrılan bir yer var. Orada yemeğimiz, antrenmanımız, kendimize ait özel hobi alanımız var. Bunlar olmadan önce daha çok sıkıntılar yaşanıyordu. Çünkü bu saydıklarımın hiçbiri yoktu” sözlerini kullandı.

Kurdistan’ın desteği 

Deplasmanlarda yoğun baskılar hissettiğini söyleyen Yaruk, “Rakip takımın bize bakış açısı farklı olduğu için, bize yönelik söylemler bizi kötü etkiliyor. Kulağımızı kapatıp oyunumuza bakıyoruz, değişmesi için biz çabalıyoruz ama baskıları yoğun hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Yaruk, Türkiye halkının kendilerini benimsemediğine dikkat çekerken, “Kurdistan halkının desteğini, benimsediğini her zaman hissedebiliyoruz. Her maçta, antrenmanda bizi desteklemeye geliyorlar. Türkiye halkının bizim her maçımızda bize yönelik söylemlerini sosyal medyada, sahada, saha dışında görebiliyor ve hissedebiliyoruz. Hem futbol açısından hem de hayat anlamında olumsuz etkileri bizim için olmaması gereken şeyler ama önünü kesemiyoruz” dedi.

 

 

‘Destek olursa güçleniriz’

Son olarak Amed halkının bu süreçte yanlarında olmasını isteyen Yaruk, “Amed halkı bizi desteklemeye devam etsin, bizi destekledikleri sürece biz varız. Destek olduğu sürece daha da güçlenir, daha da ileri gideriz” mesajını verdi. JINNEWS/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.