Erdoğan ve AKP’nin başında bulunduğu devlet, HDP’nin 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da yeni bir seçim zaferini göğüslememesi için Ankara Katliamı gibi insanlık suçu işlemeyi göze almış bulunuyor. Barış için “İnadına HDP, İnadına Sandığa” önemli bir çözüm parolası olarak gündeme gelmiş bulunuyor.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yurtdışı Seçim Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamasında, Ankara’da devlet ve AKP’nin planlamış olduğu katliama karşı herkesi, HDP’nin seçim başarısı için çalışmaya, sandıklara gidip oy kullanmaya ve HDP’nin etrafında kenetlenmeye davet etti. 

Fransa, Almanya, İsviçre, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Danimarka’da oy kullanma işlemlerinin devam ettiği hatırlatılan açıklamada “İnadına barış, inadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına adalet ve inadına HDP diyerek tavrını ortaya koymaya, oy kullanmaya, geleceğine sahip çıkmaya, faşizmden hesap sormaya davet ediyoruz” denildi. 

Barış talebi ile onbinlerin bir araya geldiği Ankara’daki Barış Mitingi’ne saldıranın AKP ve Saray olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AKP ve Saray, kendi iktidarını kabul etmeyen her kesimi bir tehlike olarak görmüş, bunu her türlü yöntemi kullanarak etkisiz hale getirmek istemiştir. Roboskî, Soma, Amed, Suruç, Ankara ve diğer yerlerde yapılan tüm saldırı ve katliamlar ile halklarımız sindirilmek, etkisiz kılınmak istenmiştir. AKP iktidarı devletin tüm olanaklarını kullanarak HDP etrafında oluşan demokratik birliği ve ortak mücadele anlayışını dağıtmayı hedeflemiştir. Barış, demokrasi ve emek mücadelesi için bir araya gelen demokratik, ilerici güçleri tasfiye ve imha etmeyi amaçlamaktadır.”


AKP’den hesap sormaya...

Açıklamanın devamında ise barış ve demokrasi yolunda şehit düşenlere bağlılığın bir gereği olarak onların mücadelesine sahip çıkılması istendi. Açıklama şu ifadeyle son buldu: 

“Bu temelde Avrupa’da bulunan bütün seçmenlerimizi, toplumun tüm kesimlerini, halklarımızı AKP’den hesap sormaya, sandığa giderek oyunu kullanmaya davet ediyoruz. Ankara Katliamı’nın en temel nedenlerinden biri, halklarımızın demokratik iradesinin Meclis’e yansımasını engellemektir. Buna karşı inadına sandığa gitmeli, oy kullanmalıyız. AKP ve Erdoğan’dan sandıkta intikam almalı, öfkemizi, enerjimizi oya dönüştürmeli, güçlü bir oy desteği sağlamalıyız. Her oy bir diktatörün baş aşağı gidişini hızlandıracaktır. HDP’ye verilen her oy faşizme ve diktatörlüğe bir darbe olacaktır. Seçmenlerimiz, taraftar ve halklarımız meydanı AKP’lilere bırakmamalı, büyük bir fedakarlıkla çalışmalı, gecesini gündüzüne katarak seçim için seferber olmalıdır. 

25 Ekim’e kadar tüm seçmenlerimiz bütün olanaklarını seçimler için seferber etmeli, çevresini hareket geçirmelidir. HDP destekçisi seçmenler tam bir ruhsal birlik içinde olmalı, katliamcılara inat kenetlenmeli, gücünü demokrasi, barış, emek ve adalet için seferber etmelidir. Hiçbir seçmenimiz, taraftarımız ‘oy kullansak da olur kullanmasak da olur’ dememelidir. Bir oy çok önemlidir. AKP zaten sandık başına gitmemizi ve oy kullanmamızı istememektedir. Onlara vurulacak en büyük darbe sandığa yüksek bir katılımla gitmektir, oy kullanmaktır.” 


Salzgitter’de yoğun çalışma

Almanya’nın Salzgitter ve çevre illeri için oluşturulan seçim komisyonu, yoğun çalışma içinde olan seçim komisyonlarından biri. Ankara’daki katliama en etkili cevabın, sandık başına gidip oy kullanmak olduğunu düşünen seçmenler Gifhorn başta olmak üzere onlarca araçla Hannover’e oy kullanmaya gitti. Salzgitter seçim bölgesi Salzgitter, Braunschweig, Gifhorn, Peine ve Hildesheim şehirlerinden oluşuyor. 


 HABER MERKEZİ