Hesap sorma Newrozu’dur

Kars Newrozu 2023

Kars Newrozu 2023

  • Qers'te (Kars) “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen kutlamalar için yüzlerce kişi, yoğun kar yağışının durması sonrası Kars Garı’nda bir araya geldi.

Qers'te (Kars) “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen kutlamalar için yüzlerce kişi, yoğun kar yağışının durması sonrası Kars Garı’nda bir araya geldi. Köylerde yaşayan yurttaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle merkeze ulaştı. Yurttaşlar, iki arama noktasından alana girişi yaptı. Newroz, saygı duruşunun ardından başladı. 

HDP Milletvekili Garo Paylan, zor günlerden geçtiklerini ancak buna rağmen zulme karşı ayakta olduklarını vurguladı. Paylan, "Zalimin zulmüne inat ne diz çöktünüz ne geri adım attınız. Tüm zulümlerine ve ayrıştırma politikalarına rağmen omuz omuza olduk ve olmaya devam edeceğiz. Zalimler karanlığı dayatmaya çalıştı ama biz bu karanlığı aydınlattık. 14 Mayıs günü bir bayram daha kutlayacağız ve bu karanlık bitecek. Onlar zannettiler ki, zindanlara binlerce insanımızı attıklarında biz korkup geri çekileceğiz. Biz onur mücadelesi veriyoruz. Biz eşitliği Türkiye’de sağlayacağız. 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede barış politikaları esecektir. Hepimiz kazanacağız. Seçime kadar omuz omuza çalışmaya hazırlanın” diye konuştu.

Paylan’ın ardından “jin jiyan azadî” sloganlarıyla sahneye çıkan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise Qers'teki hoşgörüyü tüm ülkeye yaymak istediklerini ifade etti. Koçyiğit, "Newroz, deprem nedeniyle biraz buruk geçiyor. Yastayız ve öfkeliyiz, çünkü bizi kimin öldürdüğünü biliyoruz. Bizi, bu faşist iktidar öldürdü. Bizi, ranta bulaşmış, insanı ve doğayı yok sayan iktidar öldürdü. Biz, hakkımızı size helal etmiyoruz ve bunun hesabını vereceksiniz. Bu Newroz'u bir hesap sorma Newroz’u olarak kutluyoruz” ifadelerini kullandı. 

 Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Newroz programı, sanatçı Kasım Taşdoğan’ın şarkılarıyla sona erdi. KARS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.