Hesap verecekler

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk / Maraş

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk / Maraş

  • Depremin 40. günü dolayısıyla Bazarcix’ta (Pazarcık) depremde yaşamını yitirenlerin anmasına katılan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, iktidarın hesap vereceğini söyledi.

HDP, depremin 40. günü dolayısıyla Mereş ve Bazarcix’ta lokma dağıttı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyeleri, Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Alevi Kültür Derneği (AKD) Genel Başkanı İsmet Kurt ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş’ın aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak depremzede yurttaşlarla birlikte, mezarları ziyaret ederek, dua okudu. Halilağa ve Damlataş mezarlıklarına giden heyet, karanfil bıraktıkları mezarlıkların üzerinde mum yaktı. Burada depremde yaşamını yitirenlerin aileleri de kaybettikleri yakınları için ağıt yaktı. Mezarlık ziyaretleri ardından Bazarcix’ta bulunan cemevine gelen heyet, burada lokma dağıttı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Bu kadar insanımızı kaybetmemizin nedeni deprem değil, bu çürümüş faşist zihniyettir. Acımız büyük, yaramız derin. Halkımıza söz verdik, bunun hesabını verecekler. Onlar hesap vermeyene kadar bir gün bile rahatlık içinde geçmeyecek” diye konuştu.

 

 

5. güne kadar gelmedi

AKD Genel Başkanı İsmet Kurt da devletin 5 güne kadar bölgeye gelmediğini ve iktidar dışındaki belediyelerin gelerek, depremzedelere yemek dağıttığını hatırlattı. Hala çadır ve konteynerların eksik olduğunu söyleyen Kurt, “Şahıs devleti yapılırsa sonu bu olur” diye tepki gösterdi. 

Demokrasi düşmanlarıdır

Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ise iktidarın rant politikalarına dikkat çekti. Maçoğlu, “Rant sistemi maalesef en çok ezilenleri, yoksulları, emekçileri, köyleri, işçileri, çiftçileri, kadınları, çocukları öldürüyor. 1990’lar sürecinde Erzincan’dan sonra Van’da, bugün burada, yarın başka yerde depremler olacak. Esasen bunun değiştirilme imkanı varken, bizlerin bu değişim için mücadele sürdürmesi gerekir. Yoksa bu yıkımlar devamlı olacaktır. Onun için tek yapacağımız bir şey var; o da bir araya gelmemiz. Bu ülkede faşizmi, demokrasi düşmanlarını artık göndermemiz lazım. Yoksa daha çok acı, zorluk çekeceğiz. Yoksa daha çok dram yaşayacağız” şeklinde konuştu. MARAŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.