Hevrîn Xelef’in adı Lyon’da yaşayacak

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’nın Lyon kenti, Türk devletinin katlettiği Rojavalı siyasetçi ve aktivist Hevrîn Xelef’i, bir meydana adını vererek anacak. 

PARİS

Yerel basına göre, Lyon’un Guillotiere semtinde bulunan meydanın adı “ Place Hevrin Khalaf” olacak. Lyon 7. Bölge Belediye Meclisi, Cuma günü oybirliğiyle meydanın isminin Hevrîn Xelef olmasını kararlaştırdı. 

Guillotière nehrinin köşesinde yer alan meydanın açılışı, bu yıl 21 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de yapılacak.

Lyon’un 7. Bölge Belediye Başkanı Fanny Dubot, Twitter’da savaş halindeki bir ülkede barışın sembolik bir figürüne övgü olacağını yazdı.

Lyon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Sonia Zdorovtzoff da Suriyeli Kürt, mühendis, feminist ve politik bir kadın diye vasıflandırdığı Hevrîn Xelef’in ikonik bir figür olduğunu ve meydana adını vererek saygılarını sunacaklarını yazdı. Meclis üyesi ayrıca Kürt halkının DAİŞ’e karşı verdiği etkili mücadeleyi de selamlamak ve Suriye’de barış ve demokrasiyi yüceltmek istediklerini belirtti.

Hevrîn Xelef kimdir?

Ekim 2019’da 35 yaşındaki önde gelen kadın hakları savunucusu ve politikacı Hevrîn Xelef, Türk devletinin desteklediği çeteler tarafından şoförü ve diğer sivillerle birlikte arabasından çıkarılıp sürüklenerek yol kenarında katledilmişti.

Xelef, demokratik, çoğulcu ve merkezi olmayan bir Suriye’yi savunan Suriye Gelecek Partisi’nin başkanı ve Suriye Demokratik Konseyi Yürütme üyesiydi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.