Heyva Sor: Gelin el ele verelim

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistan

Heyva Sor a Kurdistan

  • Heyva Sor a Kurdistanê, bu yılki fitre, zekat ve sadakaların Kürdistan’daki yardıma ihtiyacı olan ailelere ulaşması için kampanya başlattı. 

ERKAN GÜLBAHÇE

Kürdistan’ın dört parçasında devam eden yoğun savaşın yanı sıra doğal afetler üç yıldan beri devam eden koronavirüs nedeniyle bu sene yapılacak fitre ve zekat yardımları ihtiyaç sahipleri açısından çok daha fazla önem kazanıyor. 30 yıldan beri dört parça Kürdistan’da yardıma muhtaç insanlarla dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan insanlar arasında köprü olan Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı vesilesi ile “Fitre ve zekatlarınızı Kürdistan’daki muhtaç halkımıza gönderelim” şiarıyla kampanya başlattı. 

Halkımıza ulaştıralım

Konuya ilişkin açıklama yapan Heyva Sor a Kurdistanê, “Kürdistan’da 100 binlerce insan saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı ve zor koşullarda yaşıyor. İhtiyaç sahibi insanların umut ve beklentilerini yerine getirelim, yaralarını iyileştirelim. Ramazan ayındaki görevlerimizi yerine getirmek için gelin el ele verilim. Fitre, zekat ve sadakalarımızı Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla Kürdistan’daki muhtaç halkımıza ulaştıralım” denildi.

Faruk Akalan

Yardım tüm Kürdistan’a 

Konuya ilişkin konuşan Heyva Sor a Kurdistan yöneticilerinden Faruk Akalan, “Türkiye’nin Kürdistan üzerindeki baskıları ve bölgedeki devletlerin Rojava Kürdistan’ı üzerindeki ambargosundan dolayı halkımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Özellikle Kuzey Kürdistan’da on binlerce insanımız esir tutulmakta. Bunların çocuklarının yardıma ihtiyacı var. Bu kampanya çerçevesinde Heyva Sor a Kurdistan aracılığıyla verilecek fitre ve zekatlar Kürdistan’daki halkımız için çok önemli” dedi. Akalan, Heyva Sor a Kurdistan aracılığıyla yapılacak yardımların başta Rojava, Şengal, Kuzey Kürdistan olmak üzere tüm Kürdistan’a ulaştırılacağını söyledi. 

Kampanyaya nasıl katılırım? 

Çeşitli biçimlerde kampanyaya katılmanın mümkün olduğuna işaret eden Akalan şu bilgileri verdi: “Tüm kurumlarımızın banka hesapları www.heyvasor.com adresindeki web sayfamızda, Yeni Özgür Politika gazetesinde yayınlanan reklamlarımızda, aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızda var. Fitre ve zekatlarını bağışlamak isteyen halkımız alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistan çalışanlarına makbuz karşılığı elden yardım edilebilecekleri gibi, alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistan çalışanlarından fitre ve zekat zarflarını alıp, içine yardımlarını koyup tekrardan çalışanlarımıza vererek kampanyaya katılabilirler.” 

Ayrıca, Paypal ödeme sistemi üzerinden de www.paypal.me/heyvasorNL adresinde yardım etme imkanları da mevcut.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.