Her yıl on binlerce kadının tecavüz vahşetine maruz kaldığı Hindistan’da kadınlar, ‘ineklerin daha iyi korunduğunu’ öne sürerek, ilginç bir protesto kampanyası başlattı.

Ülkede dini inanış gereği ineklerin kutsal sayılması ve korunmasını örnek alan fotoğraf sanatçısı Sujatro Gosh’un başlattığı eylemde, kadınlar inek maskesi takarak tepkilerini dile getiriyor.

Gosh’un çektiği resimlerde kadınlar geleneksel elbiseleriyle veya modern giyimleriyle görülüyor. Yüzleri inek maskesiyle gizlenen kadınlar, kendilerine yönelik vahşeti protesto ediyor.

Hindistan’da geçtiğimiz günlerde iki kız çocuğunun tecavüz edildikten sonra yakılması ardından ülke genelinde büyük protesto gösterileri düzenlenmişti.

Her yıl on binlerce kadının tecavüz kurbanı olduğu ülkede sadece 2016 yılında 40 bini aşkın tecavüz vakası kayıtlara geçmişti. Ancak hem kast sistemi nedeniyle ‘alt kastlardaki’ bireylere yönelik tecavüzlerin gizlenmesi hem de birçok kadının çaresizliği nedeniyle gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

YENİ DELHİ