Hocalar alınmadı, öğrencilere saldırı

  • Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün kampüs girişlerini yasaklamasının ardından polis ve özel güvenlik görevlileri öğrencilere saldırıp kampüse girişine izin vermedi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı başlatılan protestolar 6. ayında devam ederken, geceyi kampüse kurdukları çadırlarda geçiren üniversiteliler sabah kampüs içinde hapsedildi. Güney Kampüsü’nün kapısı kapatılarak, öğrencilerin geçişine izin verilmedi.

Rektörlük “Kampüsümüzde oluşan güvenlik ve sağlık riskleri sebebiyle 5 Temmuz 2021 Pazartesi saat 07.00’ye kadar kampüs girişleri kısıtlanmıştır” açıklamasını yapmıştı. Bunun ardından öğrenciler ve akademisyenler okula alınmadı. Akademisyen Can Candan, “17 yıldır hocası olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne ilk defa alınmıyorum” dedi. 

Akşam saatlerinde okula girmeye çalışan öğrencilere polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından saldırıldı. Kampüsten zorla çıkarılan öğrencilerin eşyaları da verilmedi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, yaşadıklarını Evrensel’e anlattı: “Güvenlik, işkenceyle, darpla, kafamızı tekmeleyerek, kimsenin kimseye davranmayacağı şekilde bizi kampüsten çıkardı. Ben mesele 8 kişi tarafından tekmelenerek okuldan çıkarıldım.”   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.