
İHA'ların keşif uçuşları dün de devam etti. Medya Savunma Alanları'nda KCK yetkililerinin açıklama yapması beklenirken İHA'lar Kandil üzerinde keşif uçuşu yaptı. Bu nedenle KCK açıklamasınının beklenen de daha geç saatte yapıldığı belirtildi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ilk mektubu BDP heyeti tarafından Kandil'e götürülürken de hava operasyonu yapılmıştı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Bir yandan çözüm için Kandil'e mektup gidiyor, bir yandan da hava saldırı için savaş uçakları gidiyor. Bu ikisi de aynı anda ciddi tutarsızlık ve çelişkidir" demişti.
Şemdinli'de operasyon
Türk ordusu Şemdinli'de ise yeni bir operasyon başlattı. HPG-BİM, 24 Nisan günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Şîkeftanê köyü ve çevresine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyon esnasında köylülere ait mazot bidonlarının ateşe verilerek imha edildiği belirtildi. Köyde yeni bir karakol inşaatının devam ettiği de aktarıldı.
Oramar'da top saldırısı
Aynı gün Yüksekova'ya bağlı Oramar'a da saldırı düzenlendi. HPG açıklamasında, "24 Nisan günü 23.00 ile 25 Nisan günü 03.00 saatleri arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oramar mıntıkasında bulunan Şehit Gafur ve Şehit Karker alanlarına yönelik işgalci TC ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlenmiştir" denildi.
Yeni polis noktası
Öte yandan 2013 yılının başından itibaren süren askeri yığınak, yeni kurulan karakollara polis arama noktaları da eklendi. Yüksekova çıkışında bulunan ve defalarca HPG saldırılarına maruz kalan özel hareket timlerine ait arama noktası şehir dışına çıkarılıyor. Yüksekova-Şemdinli karayolu arasında bulunan eski havaalanı mevkiinde yeni polis noktasının inşaat çalışmaları başladı. Yüksekova'nın 3 kilometre uzağında bulunan ve havaalanın girişindeki yüksek tepeye konumlanacak olan arama noktasından tüm Yüksekova ve çevre köylerinin izlenebileceği öğrenildi.
HABER MERKEZİ