İHD kartı suç delili!

  • Türk polisi ve yargısı, yine iş birliği halinde büyük bir başarıya imza attı. MEBYA-DER yöneticilerinden Aziz Ölçen’in evinin basılması sırasında İHD’nin kartviziti bulundu, el konuldu ve iddianamede ‘suç delili’ olarak yerini aldı.    

 

MEBYA-DER yöneticilerinden Aziz Ölçen hakkında hazırlanan iddianamede, ”Şüphelinin ikamet aramasında İnsan Hakları Derneği ibareli kartvizitin ele geçirildiği” denilerek, suçlamaya delil yapıldı. İddianamede, derneğin el konulan ”karar defteri”, ”üye defteri”, ”aidat ödemeleri”, ”tüzük” ve diğer resmi evraklar için ”ele geçirildi” ifadesinin kullanılması da dikkat çekti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) 29 üye ve yöneticisine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında bir kişinin daha iddianamesini tamamladı. 3 Mart’ta 29 kişiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan derneğin yöneticilerinden Azizi Ölçen hakkında ”örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hazırlanan iddianame, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Kartvizitten delil

İddianamede, ev aramasında el konulan İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) kartviziti, TUAY-DER, MEBYA-DER, Yoksul Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kartları ”örgüt üyeliğine” delil yapıldı. İddianamede, ”Şüphelinin resmi olarak MEBYA-DER isimli derneğe üye olduğu ve yönetim kurulu üyesi olduğu, şüphelinin dernek içerisinde çıkan tüm dokümanlardan sorumlu olduğu, şüphelinin dernek bünyesinde organize edilen ve örgüt propagandasına dönüşen 12/03/202 tarihli eyleme katıldığı, şüphelinin ikamet aramasında TUAY-DER, MEBYA-DER, Yoksul Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İnsan Hakları Derneği ibareli kartvizitin ele geçirildiği...” ifadelerine yer verildi. 

Hepsi ele geçirildi!

 İddianamede, derneğin el konulan ”karar defteri”, ”üye defteri”, ”aidat ödemeleri”, ”tüzük” ve diğer resmi evraklar için ”ele geçirildi” ifadesinin kullanılması dikkat çekti. İddianamede, söz konusu resmi evraklar da delil olarak gösterildi. İddianamede, el konulan resmi evraklar için şu ifadeler kullanıldı: ”MEBYA-DER isimli dernek binasında yapılan aramada ele geçirilen evrak kayıt defterinde  şüphelinin isminin geçtiğinin tespit edildiği, aynı şekilde dernek aramasında ele geçirilen karar defterinde şüphelinin isminin geçtiğinin tespit edildiği, (...) Şüpheli şahsında dernek bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olduğunun tespit edildiği...”

15 yıla kadar hapis

 İddianamede, Ölçen’in ”örgütün hiyerarşisine bilerek ve isteyerek dahil olduğu, PKK’nin hiyerarşine dahil olduğu, örgütün amacı doğrultusunda bilerek ve isteyerek hareket ettiği” öne sürülerek, ”örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istendi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.