İki aylık bilançoya 18 asker daha eklendi

  • HPG BİM'in iki aylık bilançoya dahil etmediği ve dünkü açıklamasında duyurduğu son çatışmalarda 18 Türk askeri daha öldürüldü; 2 radar sistemi ve 3 mevzi tümden imha edildi.

Türk ordusunun, direniş alanlarını 15 kez helikopterlerle, 24 kez savaş uçaklarıyla ve savaş tünellerini 3 kez patlayıcılarla bombalamasın arağmen gerilla eylemlerinin devam ettiğini belirten BİM'in günlük açıklamasında yer alan detaylar şöyle:

Metîna Bölgesi

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 12 Haziran saat 16.00 ve 16.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Girê FM Direniş Alanı’nda 13 Haziran saat 05.10’da harekete geçen Türk askerleri suikast taktiğiyle vuruldu ve 1'i öldürüldü. 

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine 13 Haziran saat 07.40’ta koordineli sızma eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, bir grup askerin ve radar sisteminin içinde olduğu mevziyi hedefleyip vurdu. İkinci eylem kolu, askerleri ferdi silah ve el bombalarıyla vurdu. Bu eylemde 6 Türk askeri öldürüldü, 1 radar sistemi ve 1 mevzi imha edildi. Müdahale etmek isteyen Türk askerlerine ait gizli 1 mevzi tespit edilip önce suikast taktiğiyle hedeflenerek 1 asker öldürüldü, sonra mevzi ima edilerek, 2 asker daha öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 13 Haziran saat 09.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerinde 13 Haziran’da uçan helikopterlere müdahale edildi. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaştı.

Zap Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, 13 Haziran saat 18.45, 21.40 ve 23.50’de Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen Türk eskerlerini suikast eylemleriyel vurdu; 3'ünü öldürdü. 

*  Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine 13 Haziran saat 18.30’da yaklaşmaya çalışan Türk askerleri ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

Xakurkê bölgesi

*  Şehîd Bêrîtan bölgesine bağlı Girê Koordine’deki Türk askerleri, 12 Haziran saat 08.00 ve 17.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  YJA Star gerillaları, 13 Haziran saat 12.20’de Girê Şehîd Axîn’de içinde 4 askerin bulunduğu radar mevzisini ağır silahlarla vurdu; 4'ü de öldürüldü, 1 radar sistemi ve 1 mevzi imha edildi.

Kimyasal ve patlayıcılar

*  Türk ordusu, 14 Haziran saat 05.05 ve 05.30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini patlayıcılarla 3 kez bombaladı. 

Diğer bombardımanlar

*  Türk ordusu, 13 Haziran’da Girê Cûdî, Girê Amediyê, Saca, Çemço, Sîda ve Rênçbiraxa alanlarını, sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombaladı. 

*  Türk savaş uçakları, aynı gün Girê Cûdî, Saca, Çemço ve Sîda alanlarını 13 kez bombaladı. 

*  Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê, Şehîd Şahîn, Çiyareş ve Kurojahro Direniş Alanları, 13 ve 14 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 15 kez bombalandı. 

Botan Bölgesi

* Türk devleti Botan’a bağlı Cûdî alanının 27 Mayıs saat 23.00’ten 28 Mayıs saat 09.00’a kadar savaş uçaklarıyla 11 kez bombaladı. Bombardımandan sonra saldırı başlatan Türk ordusu, daha sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. Türk özel savaş basını üç gerillanın şehit olduğunu ileri sürdü fakat herhangi bir kayıp yaşanmadı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.