İşgal saldırılarını sürdüren Türk ordusuna eylemlerle cevap veren gerillalar, Çelê’de 1 Kirpi’yi imha edip 1 Kobra’yı da darbeleyerek 12 askeri öldürdü. Gever’de ise 1 araç imha edildi, 1 Kobra da darbelenip 15 asker öldürüldü.

Gerillalar Hakkari, Şırnak ve Siirt’te Türk ordusuna karşı bir dizi eylem düzenledi. 18-19 Haziran tarihlerindeki eylemlerde en az 35 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

* Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 18 Haziran günü saat 20.40’ta Hakkari ile Çelê (Çukurca) yolu arasında devriye gezen işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik Kani Orê alanında eylem yapıldı. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 Kirpi tipi zırhlı araç imha edildi, 1 Kobra tipi zırhlı araç ise darbelendi. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 12 Türk askeri öldürüldü. Eylem ardından alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda ambulansla alandan uzaklaştırdı.

Pusu atmak sonları oldu

* Bir süredir Çelê ilçesine bağlı Geman karakolundan araziye çıkıp pusulamalar yapan işgalci TC ordusunun özel bir birliği gerillalarca denetim altına alındı. Bir süre denetimde tutulan bu birliğin içinde olduğu 1 Kobra tipi zırhlı araç ve askeri amaçlı kullanılan 1 sivil araca yönelik 18 Haziran günü saat 20.30 sıralarında Derava Qesranê mıntıkasında sabotaj eylemi yapıldı. Bu eylem ile eş zamanlı olarak her iki araç yoğun ateş altına da alındı. Sivil araç imha oldu, zırhlı araç ise darbelendi. Bu eylemde 15 Türk askerinin öldürüldüğü tespit edildi. Eylem ardından alanda operasyon başlatan işgalci TC ordusu, aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekildi.

Mevzilere iki koldan

* Gerillalar, 19 Haziran günü saat 04.15’te Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elîşêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenledi. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan mevzilerden 3’ü imha edildi; 4 asker öldürüldü.

* Aynı gün saat 13.30’da Çelê ilçesine bağlı Şikêr karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlendi; 1 askeri öldürüldü.

3 dozer yakıldı

* Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında 18 Haziran günü saat 23.00’tea Şırnak’ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Fındike alanındaki Banê Eziza mıntıkasında Ilısu Barajı yapımında çalışan 3 dozer yakılarak imha edildi.

Gelen askerlere sabotaj

* Eylem ardından işgalci Türk ordusunun alanda bir operasyon başlattı. 19 Haziran günü sabah saatlerinde operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi yapıldı; 2 asker öldürüldü. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterlere alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, aynı gün alandan geri çekildi.

Deriyê Serxêtê’de sabotaj

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çırav alanında Deriyê Serxêtê mıntıkasında 19 Haziran günü işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlendi; 1 asker öldürüldü, 2 asker ise yaralandı. 

 

 ANF/BEHDİNAN