İktidarı göndereceğimizi tüm dünya biliyor

Siyasi soykırım operasyonlarına karşı açıklama / Amed

Siyasi soykırım operasyonlarına karşı açıklama / Amed

  • Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed’in Yenişehir ilçesinde Ofis Sanat Sokağı’nda kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Amed İl ve İlçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Rosa Kadın Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD),  Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Platformu, sivil toplum örgütleri ile yüzlerce kişi katıldı.

Açıklamadan önce yüzlerce kişi Sanat Sokağı’nın başında ve sonunda iki ayrı noktada bir araya geldi. Polis engeline rağmen yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında, “Kurdistan faşizme mezar olacak”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Ardından Ofis’teki seçim bürosu önünde basın açıklaması yapıldı. İlk olarak konuşan HDP Êlih Milletvekili Rüştü Tiryaki, iktidarın gözaltılarla siyaset yapmaya çalıştığını belirterek, geri adım atmayacaklarını söyledi.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın da her türlü gözaltı ve operasyona rağmen halka seslerini ulaştıracaklarını söyledi. Akın, şöyle konuştu: “Halka karşı sözümüz var; bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Çürümüş, tükenmiş ve tahammülü kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. Halkımızın burada, biz de temsiliyetini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde mücadele yürüteceğiz. Asla tek adım geri atmayacağız. Sahada gördüğümüz hem Diyarbakır hem batı yakasında Yeşil Sol altında oluşturduğumuz güçlü ittifak ortaklığıyla iktidarı göndereceğimizi herkes ve tüm dünya biliyor. Her türlü provokasyona karşı buradayız. Güvenlik ve diğer güçlere sesleniyoruz; 14 Mayıs sonrasını düşünün. 20 günümüz kaldı hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz.”

Açıklamanın ardından tüm engellemelere rağmen kitle Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü’ne yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında polis, gazeteci Tümen Anlı ve iki kişiyi daha gözaltına aldı. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.