Dilleri zehir saçıyor!

Kadın Haberleri —

İmam Halil Konakçı

İmam Halil Konakçı

  • Ankara Melike Hatun camisinde imam olan Halil Konakçı inanan, inanmayan tüm erkeklere, “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" diyerek kadına yönelik şiddet çağrısında bulundu. Erkeklere şiddet çağrısında bulunan ve kadın bedenine 'et' diyerek hakarette bulunan Konakçı'ya kadınlar tepki gösterdi.

Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı’nın sosyal medyada yaptığı paylaşama kadınlardan tepki geldi. Artı-gerçeğin geçtiği haberde Konakçı sosyal medyada kadın bedenineden “et” diye hakarette bulundu.

‘Kadınların başında yok mu adamları’

Cumhuriyet’in de geçtiği haberde Konakçı’nın uzun uzun yaptığı video konuşmasında erkeklere eşlerini zorla kapatmaya, bunu yapmayan erkeklere, “Hiç mi kıskanmıyorsun lan?” dediği belirtildi. Paylaştığı videoda Konakçı şunları belirtti: “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin."

‘Hukuki işlem başlatılmalı’

Konakçı’nın açıklamasına sanal medyadan kadınlar tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ise açıklamada bulundu. İmam Halil Konakçı’nın halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini belirten Milletvekili Gamze Taşçıer şöyle dedi: "Kadınları yürüyen et parçaları olarak gören ve eve kapatılmaları gereken birer köleymiş gibi zikreden bu aklın sırtını sıvazlayanlar oldukça bu hadsiz cesareti bulmaya devam edecek. Bir an önce bu kişi hakkında hukuki işlemin ve gerekli yaptırımın yapılması gerekir." Taşcıer, konuya ilişkin soru önergesi vereceklerini bildirdi.

‘Haddinizi bilin’

TKDF Başkanı Güllü, imam Konakçı'nın açıklamasını 'hadsizlik' olarak yorumladı. Güllü, "Diyanet İşleri başkanı son zamanlarda siyaset yapmaya başladığı için o kurumun imamları, müezzinleri de kendilerini bu konuda zorunlu olarak sorumlu tutuyorlar sanırım. Algıda bir yanlışlık var ve sayın başkan gibi hocalar da kendilerini yol gösterici sanıyorlar. Oku Allah'ın emri ile oku diye başlayan Kuranı Kerim kadın-erkek eşitliğini gösterirken onu anlatmak için maaşlı çalışan bireyler eşitliksiz dilleri ile zehir saçıyorlar. Ancak o zehir bizi sokmaz. Biz bu dili kullanan hocaların, tarikat ve cemaatlerin şehvet odağına dönen yansımalarına ses çıkarmadığını biliriz. Çocukların istismar edildiği Kuran kursları hocalarını görmeyen gözlere sahip olduklarını biliriz. Bir kereden bir şey olmaz diyenlere sessiz kalmalarından biz utanırız. 15 yaş altı kız çocuklarının tecavüze uğradığı erken yaş evliliklerinde dini nikahı kıymaktan geri durmayanlar olduklarını biliriz. Resmi nikah olmadan kıyılan dini nikah sayıları ile mal yerine konulan kadınları görmezden geldiklerini biliriz."

Canan Güllü devamla; “Haddinizi bilin. Köpeksiz köy sanmaya başladığınız bu ülkenin kurtuluşundan kuruluşuna emeği olan kadınlardan dilinizi çekin” dedi.

Sanatçı Sezen Aksu’yu hedef almıştı

Halil Konakçı daha öncede sanatçı Sezen Aksu’yu “Şahane bir şey yaşamak” adlı şarkısı üzerinden hedef almış ve hilafet çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerinde Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan Recep Tayip Erdoğan saldırıya geçmiş, sanatçı Sezen Aksu linç edilmek istenmişti. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.