İmralı görüşmesinden sonra çağrının takvimi de netleşir

Gülistan Koçyiğit

Gülistan Koçyiğit

  • DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İmralı görüşmesinin birkaç gün içerisinde gerçekleşeceğini belirterek, "Bu görüşmeden sonra Sayın Öcalan'la bereaber yapılacak tarihi çağrının takvimi belirlenmiş olacak" dedi. 

Gülistan Kılıç Koçyiğit, dün Meclis’teki basın toplantısında, olası İmralı görüşmesine dair de bazı bilgiler paylaştı. Gülistan Kılıç Koçyiğit, şunları söyledi: "Heyetimiz birkaç gün içerisinde İmralı'ya gidecek. Bununla ilgili gerekli başvuruları birkaç gün içerisinde, bugün ya da yarın yapmasını bekliyoruz. Hazırlıklar tamamlanıyor. İmralı'da yapılacak ziyarette, özellikle Güney Kürdistan'da yapılan ziyaretlerin bilgileri, yapılan tartışmalar Sayın Öcalan'a aktarılacak. Bu görüşmeden sonra Sayın Öcalan'la beraber yapılacak tarihi çağrının takvimi de netleşmiş olacak. Bu tarihi çağrı yapıldıktan sonra Meclis'e sorumluluk almaya, elini taşın altına koymaya, bu çağrının gerekliliklerini yerine getirecek yasal düzenlemeler için bir an önce işe koyulma çağrısı yapmak istiyorum" dedi. 

 

 

Görüntülü mesaj mümkün

Bu arada Türk Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 20 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan yapılması beklenen açıklamanın görüntülü olup olmayacağına dair sorusuna, "Mevzuatımızda bir hükümlünün videoyla kamuoyuna seslenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak lazım" şeklindeki yanıtına itiraz geldi. DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Öztürk Türkdoğan, böyle bir mevzuatın olduğunu söyledi.  Türkdoğan, 6551 sayılı özel bir kanunun olduğunu belirterek, şunları paylaştı: "Bu kanun 2014'te başka çözüm süreci için çıkarılmış bir kanundu. Bu kanun bugüne kadar kamu görevlileri için ve yine Akil İnsanlar Heyeti içinde yer alan çok az sayıda insan için bazı soruşturmalarda kullanıldı bu kanun. Bu kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her türlü yetkiyi veriyor. Oldukça geniş kapsamı olan bir kanun. Dolayısıyla mevzuat isteniyorsa Türkiye'de mevzuat var. İlla İnfaz Kanunu'na bakmaları gerekmiyor ki İnfaz Kanunu'nda zaten görüntülü mesaj vermek için gerekli atıf yapılabilecek maddeler var. Sadece bu konuda Adalet Bakanlığının yazılı izin vermesi gerekiyor. Bununda ötesinde bir özel kanunumuz var. Bu özel kanun istenirse çok rahatlıklar Cumhurbaşkanlığı görevlendireceği izinle veya doğrudan doğruya kendisinin izniyle de olabilir. Bunları hatırlatmak isterim" diye konuştu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.