Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarının, müvekkilleriyle görüşmek için 789. kez Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvuru reddedildi.
İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan Öcalan’ın avukatları İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli, Faik Özgür Erol ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na 789’uncu kez başvuruda bulundu. Başvuruyu bir kez daha olumsuz yanıt verildi.
Avukatların, 27 Temmuz 2011’den bu yana yaptığı bütün görüşme başvuruları “Hava muhalefeti”, “Koster bozuk”, “Koster onarımda”, “OHAL” ve “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçeleriyle reddediliyor.