İnegöl’de DEM Parti’ye saldırı

  • DEM Parti İnegöl ilçe binasına saldırı düzenlendi. Partinin Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan, “Saldırılar bizi yıldıramaz” dedi.  

Bursa’nın İnegöl ilçesinde aday tanıtımını gerçekleştirip seçim startı veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) saatler sonra baltalı saldırı gerçekleşti. İlçe binasına önceki akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, binanın kapı ve camları kırıldı. Çevrede bulunan kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, saldırının baltalı bir şahıs tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Saldırı esnasında ilçe binasının dışında bulunan bir parti üyesi de saldırgan tarafından baltayla kovalandı.

DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Deniz Büyükak, ilçedeki aday tanıtım programı esnasında da partilerine dönük benzer bir provokasyon girişimi olduğunu belirtti. Büyükak, şunları söyledi: “İnegöl’de halkın yoğun katılım gösterdiği bir aday tanıtımı gerçekleştirdik. Aday tanıtımı esnasında da çevreden bazı provokatör girişimler oldu, ancak sağduyulu yaklaşarak bu provokasyonun büyümesini engelledik. Akşam ise saat 21.00 sıralarında bir genç şahıs baltalı bir şekilde saldırı gerçekleştirerek camları, çerçeveleri ve kapıları kırdı. Oluşan maddi hasar bir yana o esnada oradan geçen üyemize de baltalı saldırıda bulundu. Saldırının ardından halkımızla ilçe binamızın önüne gelerek ‘faşizme geçit vermeyeceğiz’ şeklinde sloganlarla saldırıyı kınadık. Saldırıyı salt bir kişinin yapmadığını, arkasında örgütlü güçlerin olduğunu biliyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” 

DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan ise saldırıya dair şunları ifade etti: “Bursa’daki seçim çalışmalarımıza ve demokrasiye dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Türkiye’nin en büyük partilerinden birisiyiz. Saldırı dair inceleme şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Ayrıca eğer biraz samimiyetleri varsa diğer tüm partilerin saldırıya karşı açıklama yapmasını bekliyoruz.” BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.