Gazetecilik mesleği ve insanlıkla bağdaşmayan davranışı nedeniyle çalıştığı televizyon kanalı kameramanın işine son verdi. 


Yakalanmalarına neden oldu

Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde bekletilen 100 kadar mülteci, Sırbistan’a geçmek için toplu bir şekilde koşmaya başladı. Bu sırada yaşananları görüntüleyen Petra Lazlo adlı kadın kameraman kucağında oğlu ile polisten kaçmaya çalışan bir göçmen babayı çelme atarak yere düşürdü. Yere düşen baba ve oğul polis tarafından gözaltına alındı. Kadın kameraman bir başka göçmen kız çocuğuna da tekme atarken görüntülendi. Kameraman Lazlo’nun taktığı hijyenik maske de dikkat çekti. 


Kanalı kınayarak işten attı

Kameramanın çalıştığı Macar N1TV televizyonu, olayın ardından bir açıklama yaparak Lazlo'nun görevine son verildiğini açıkladı. Kanal, Lazlo'nun davranışını da kınadı. Genel yayın yönetmeni Szabolcs Kisberk ise "Davranışı kabul edilemez ve şok edici" dedi. 

Milliyetçi-muhafazakar yayınlarıyla bilinen N1TV'de, sığınmacı karşıtı ve aşırı sağcı Jobbik Partisi'nin lideri Gabor Vena da haftada bir yayınlanan bir program yapıyor. 


Macaristan ırkçılıkla anılıyor

Macaristan, Avupa'nın yaşadığı göçmen krizinde en çok eleştirilen ülkelerin başında geliyor. Macar yönetimi göçmenlerin girişini engellemek için sınıra dikenli tel çekmişti. Ülkede bulunan göçmenler de sık sık sivil saldırılara maruz kalıyor. 


 BUDAPEŞTE