Iraklı generaller için de vurdu

  •  Türk ordusunun ağır bombardımanı altında eylemlerine devam eden gerilla, bu kez HPG'li Egîd Garzan ve Türk devletinin şehit ettiği iki Iraklı generalin anısına vurdu; 15 Türk askerini savaş dışı bıraktı, 1 mevzi ve 1 radar sistemini imha etti.

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 10 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 12 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 14 Türk askerini daha öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos Atılımı’yla Kürdistan tarihinde zafere giden yeni bir sayfa açan büyük komutan Mahsum Korkmaz'ın (Egîd) takipçi olan ve 11 Ağustos 2020'de şehit düşen Egîd Garzan ile Türk devletinin şehit ettiği iki Iraklı generalin anısına eylemler gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıntıları şöyle:

Xakurkê Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 6 Ağustos saat 20.30’da Girê Koordîne’deki Türk askerleri ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü, 1 mevzi imha edildi.

Metîna Bölgesi

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 4 Ağustos 09.30–10.00 saatleri arasında üç kez suikast taktiğiyle vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Ağustos’ta ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle hedeflenerek vuruldu; 2'si öldürüldü, 1 radar sistemi imha edildi.

*  Girê FM Direniş Alanı’nda 6 Ağustos saat 05.45’te hareket halinde olan Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki türk askerleri, 7 Ağustos saat 18.00’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 7 Ağustos saat 18.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Ağustos saat 20.30’da ferdi silahlarla vuruldu; 4'ü öldürüldü, 1'i ise yaralandı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 7 Ağustos 21.30 ve 22.10 saatleri arasında ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale edildi. Askerleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.   BEHDİNAN

 

Görüşme sırasında şehit edildiler

Egîd Garzan, Irak Sınır Muhafızları Komutanlığının iki generali ile görüşürken düzenlenen Türk hava saldırısında şehit düşmüştü. 

HPG, 11 Ağustos günü Irak yetkilileri ile görüşmeler yapan Xakurkê Eyalet Komutanlığı’ndan Egîd Garzan’ın (Murat Kalko) da Türk saldırısı sonucu şehit düştüğünü duyurmuştu. BİM açıklamasında, Egîd Garzan ile ilgili şunları paylaşmıştı: "1975’te Kars’ta dünyaya geldi. 1993’te Garzan’da gerilla saflarına katıldı. İlk gerilla pratiğini Garzan’da, daha sonra 18 yıl kesintisiz Zagroslar’da sergiledi. Efsaneleşti ve sahip olduğu tecrübeyle yününü Botan’a verdi. Gittiği her alanda emekçi kişiliği, yoldaşlığa olan bağlılığı ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşları arasında sarsılmaz bir yeri olan Egîd, 27 yıllık gerilla hayatı boyunca sayısız eyleme katıldı, pek çok kez yaralandı, ancak bir an olsun özgürlük dağlarından uzak düşmedi. Şehadete ulaşan Egîd yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor, intikamını bize devrettiği mücadele ruhuyla alacağımızın ve anısını mücadelemizi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.