İŞ-KUR’lu seçim yatırımı

İşkur / Amed

İşkur / Amed

  • AKP, Amed’in Çüngüş ilçesinde İŞ-KUR üzerinden işçi alımını seçime yatırım haline getirdi. İşe alınanlardan seçimlerde “AKP’ye oy vereceğiz” sözü alınıyor. 

DORŞİN BARAN-AMED

Amed’in Çüngüş ilçesinde 2019 yerel seçimlerini Saadet Partisi adayı Ali Suat Akmeşe kazanmıştı. İlçede yaşanan silahlı kavga ve tehditler ardından Belediye Başkanı Akmeşe 2021’de partisinden ayrılarak AKP’ye geçti. Yaklaşan seçimler önce AKP, İŞ-KUR üzerinden ihtiyaç olmamasına rağmen çok sayıda personeli işe almaya başladı, aldıklarına da seçimlerde AKP’ye oy verecekleri yönünde söz verdiriyor.

Görev İŞ-KUR’dan onay AKP’li başkandan

İlçede yaşayan ve bu yolla işe alınan, güvenlik nedeniyle ismini veremediğimiz kaynağımız, “Yaklaşık bir aydır bu süreç devam ediyor, özellikle de kadınlar seçiliyor. Öyle ki 30 kişilik okullara dahi iki temizlik personeli yerleştirildi” dedi. İŞ-KUR’un AKP İlçe Başkanı’na danışarak işe alımları gerçekleştirdiğini belirten kaynağımız, şunları aktardı: “Bir aydır yaklaşık 40’tan fazla insanı bu şekilde işe aldılar. Bu süreçlerde de onayı alınan bir isim var, o da AKP İlçe Başkanı Zübeyir Arslanca. Onun onayı sonrasında işe alımlar yaşanıyor. Mesela mezralarda bulunan taziyelere ya da küçük köy okullarına ihtiyaç olmamasına rağmen temizlik görevlisi atadılar. Beni de o şekilde bir okula verdiler.” 

Arslanca, 2014 yerel seçimlerinde AKP Çüngüş Belediye Başkanı seçilmiş, 2019’da da aday olmuş ancak seçimi kaybetmişti. 

‘Seni işe aldık, bize oy ver’ 

İşe alımlarının bir seçim yatırımı haline getirildiğini doğrulayan kaynağımız, “İşe alınacak kişileri özellikle yurtsever köylerden seçiyorlar. Onlara muhalif olan köylerden kadınların çoğunu işe aldılar. Bu alımlara AKP’liler onay verdikten sonra onları yanlarına çağırarak, ‘seçimlerde bizlere oy verecek misin’ veya ‘kime oy vereceksin’, ‘biz sana iş verdik bize oy vereceksin’ sözlerine muhatap kalıyorlar. Ben bunu yaşamadım ama özellikle işe aldıkları kadınlara bu tarz sorular sormuşlar” şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.