Çatışmaların yoğunlaştığı ve tarihi bir direnişin sergilendiği Serêkaniyê’de önceki geceden şiddetlenen saldırılar, QSD savaşçıları tarafından geri püskürtüldü ve kent tamamen QSD savaşçılarının denetiminde. Gece doğu, batı ve kuzey cephesi olmak üzere üç koldan Serêkaniyê’ye saldıran işgalci Türk ordusu, QSD savaşçılarının direnişiyle karşılaştı.
Keşif ve savaş uçakları, top, tank ve her türlü ağır silahın kullanıldığı çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. İşgalci ordu ve çetelerinin tüm saldırılarını kıran QSD savaşçılarının direnişinde çok sayıda Türk savaş elemanı öldürüldü. Diğer yandan Serekaniyê ile Hesekê’nin Til Temir ilçesi arasındaki bağlantıyı koparmak için saldırıya geçen Türk çeteleri, burada da QSD savaşçılarının direnişiyle karşılaştı. Sabah saatlerine kadar devam şiddetli çatışmalarda püskürtüldüler. Serêkaniyê’deki çatışmalar doğu ve batı cephelerinde devam ediyordu.
ANHA’nın, direnişin 7 ve 8. günlerindeki anlık aktarımlarına göre savaşın seyri şöyle oldu:
SERÊKANIYÊ
Serêkaniyê’nin batı, doğu ve kuzey kesimleri ile kentin sınır kapısı yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgalci Türk devleti bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladı. QSD savaşçıları, işgalciye ağır darbeler vurdu. Çıkan çatışmalarda çok sayıda Türk savaş elemanı öldürüldü, onlarca askeri araç da imha edildi.
Kentin doğusundaki Hewarne Mahallesi, sanayi bölgesi, Til Temir yolundan Türkiye sınırına kadar; kentin batısındaki El Miheta Mahallesi, Til Helef ve sınır hattına kadar olan bölgelerde de çatışmalar yaşandı.
Ağır darbeler alan işgalci eri çekilmek zorunda kaldı.
EYN ÎSA
Eyn Îsa’daki kampta kalan DAİŞ elemanlarının aileleri kampı ateşe vererek bölgede dağıldı.
İşgalci Türk devleti ilçenin batısındaki Ebû Sira köyünde sivillere ait bir aracı hedef aldı. Saldırıda 2 sivil şehit düştü, 1 sivil de yaralandı.
QSD savaşçıları Eyn Îsa’ya bağlı Menkeliyê ve Mitras köylerinde işgalcilere dönük 2 operasyon gerçekleştirdi; 2 tank içerisindeki askerlerle birlikte imha edildi.
TIL TEMIR
İşgalci Türk devletine ait askeri konvoy Til Temir’in 20 kilometre batısındaki Aliya ve Erbeîn köyüne sızmaya çalıştı. QSD savaşçıları, işgalcilere ağır darbeler vurarak saldırıları püskürttü. Çıkan çatışmalarda 60 Türk savaş elemanı öldürüldü, 1 tank ve 14 askeri araç imha edildi. Ayrıca Türk ordusuna ait askeri 1 araç da ele geçirildi.
QSD savaşçıları, Til Temir’in güneyinde 2 köy ile Aliya ve Erbeîn köylerini yeniden kurtardı.
GIRÊ SPÎ
QSD savaşçıları Girê Spî’ye bağlı Kendal köyünde işgalci Türk devletini ait 1 askeri aracı imha etti.
Girê Spî’ye bağlı Ebû Sira köyünde de işgalcilere ait bir iş makinesi de imha edildi.
QSD savaşçıları, Girê Spî’nin 20 kilometre doğusundaki Şirkirak köyünde işgalcilere ağır darbe vurdu. Ağır darbeler alan işgalci Türk çeteleri geri çekildi.
İşgalci Türk devleti, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konumlandığı Çelebiyê ile Ebû Sira bölgesinde onlarca sivili kaçırdı.
KOBANÊ
Kobanê’nin güneydoğusundaki Çelebiyê ilçesinde bulunan Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin geri çekilmesiyle işgalci çeteler bölgeye saldırdı. Bölge halkı işgal saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.
İşgalci Türk devleti önceki akşam Kobanê’nin Seftik, Boban, Xorxoriyê ve Şeftik köylerinde yaşayan sivilleri hedef aldı.
Cerablus bölgesinde konumlanan işgalciler, Kobanê’nin batısındaki köyleri hedef aldı.
MINBIC
ABD güçleri önceki gün sabah saatlerinde Minbic kent merkezinden Fırat Nehri üzerindeki Tişrîn Barajı’na doğru çekildi.
İşgalciler Minbic’in batısındaki Aseliyê köyünde sivillere ait ev ve iş yerlerini hedef aldı. Bölge halkı saldırılar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Göç etmek zorunda kalan sivillerin Minbic kent merkezine ulaşmaması için Cerablus ile Minbic arasındaki Awan Dadad köprüsü işgalciler tarafından yıkıldı.
Minbic Askeri Meclisi ile Suriye rejim güçleri ve işgalciler arasında Sacor bölgesinde çatışmalar yaşandı.
İşgalci Türk devleti, Minbic’in batısındaki Um Adeset El Farat köyünü sabah saatlerinde top ve tanklarla bombaladı. Bombardıman sonucunda Ehmed Abdullah ve Mihemed Abdullah Seferî adlı siviller şehit düşerken, 13 sivil de yaralandı.
CERABLUS
QSD savaşçıları dün saat 01.30 sıralarında Fırat Nehri’ne doğru gitmeye çalışan işgalci Türk devletine ağır darbe vurdu. QSD, Cerablus’un güneyindeki Amarne köyünde işgalcilere ait 3 aracı imha etti.
DÜNKÜ AKIŞ
ANHA’nın dünkü akışı da şöyle:
Türk savaş uçakları Serêkaniyê kent merkezini bombaladı; Hawernê, Sinaa ve karayolu bölgesinden kent merkezine girmeye çalıştı. QSD savaşçıları bu girişimi de boşa çıkardı.
İşgalci Türk devleti, Eyn Îsa Kampı çevresinden ilerleme girişiminde bulundu. Bölgede bulunan Suriye rejim güçlerinin karşılık vermesi ile çatışmalar başladı.
Girê Spî Kantonu ve Eyn İsa ilçesi hattındaki savaşçılar, işgalci Türk devleti ve DAİŞ’in hücre yapılanmalarıyla birlikte Çelebiye ilçesinden geçen uluslararası yolun en stratejik yerlerinden biri olan, Eyn Îsa’nın batısındaki Ebu Sira köyü kontrol noktasını ele geçirmeye çalıştı. QSD savaşçıları büyük bir direniş göstererek noktayı ele geçirmesini engelledi ve saldırıları püskürttü.
Bu topraklar bizim
İşgalcilere karşı Girê Spî Kantonu ve Eyn İsa ilçesi hattında direnen savaşçılar ANHA’ya konuştu. Celal Mehmûd adlı savaşçı, “NATO’nun ikinci büyük ordusu olan işgalci Türk ordusuna, çetelerine ve DAİŞ’in gizli hücrelerine karşı direnişimiz sürüyor. Bölgenin kültürel ve tarihi dokusunu değiştirmek isteyen işgalci Türk devleti, Til Xelef gibi tarihi yerleri bombaladı” dedi. Mehmûd, işgalcilere şu mesajı verdi: “Bu topraklar bizim topraklarımız, işgalcilere bırakmayız.”
Dilsoz Qasimî adlı savaşçı da şöyle konuştu: “İşgalci Türk devleti ve çeteleri ile DAİŞ çetelerine karşı savaşıyoruz. Girê Spî ile Eyn Îsa hattındaki direnişimiz sürüyor. Burada kalacağız, sonuna kadar halkımızı ve topraklarımızı koruyacağız. Bütün halk bizimle beraber silahlarını kuşanıp savaş alanında direniyor. Bu halkın savaşçıları olarak işgalci Türk devletinin bu topraklara girmesine izin vermeyeceğiz.”
DAİŞ’i kırdık, sıra onlarda
Çelebiye cephesinde bulunan savaşçı Şoreş Taşlok da şunları dile getirdi: “DAİŞ’e karşı savaştık ve onları kırdık. Şimdi de işgalcilere ve çetelere karşı savaşımız ve direnişimiz devam ediyor. Halkımızın işgalci Türk devleti ve çeteleri gibi zalimlerin eline düşmesine izin vermeyeceğiz. Halkımız da bizimle direniyor ve sonuna kadar direneceğiz.”
İşgalcileri kovana dek sürecek
Dilbirîn Çavreş adlı savaşçı da işgalci Türk devletinin uluslararası yol üzerindeki saldırılarını kırdıklarını; Ebu Sira ve Saloka köyleri ile Çelebiye ilçesi çevresindeki 5 km alandaki saldırı girişimini püskürttüklerini söyledi. Söz konusu bölgede uluslararası yolun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyleyen Dilbirîn Çavreş, halk da desteği ile işgalcileri topraklarından kovana dek direneceklerini söyledi.
Menecîr ve 4 köy kurtarıldı
QSD savaşçıları Serêkaniyê ile Til Temir arasında bulunan Menecîr, Lelan, Amri ve Ehrez köylerini işgalcilerden tamamen temizledi.
Eyn Îsa’da Suriye rejimi ile işgalci Türk devleti arasında çatışma çıktı.
QSD savaşçıları Eyn Îsa’da işgalci Türk devletine ait doçka yüklü 2 aracı ele geçirdi.
QSD savaşçıları işgalci Türk devleti ve çetelerine ağır darbeler vurmaya devam ediyor.
QSD savaşçıları Eyn Îsa’da işgalci Türk devleti ve çetelerine ait doçka yüklü iki aracı ele geçirdi.
QSD savaşçıları Girê Spî’nin Kendal ve Yarqo köylerinde işgalci Türk devletine ağır darbe vurdu; çok sayıda Türk savaş elemanı öldürüldü. 2 BMB tipi araç imha edildi, 1 BMB tipi araç da darbelendi.
İşgalci Türk devleti tarafından önceki akşam işgal edilen Girê Spî’nin Celbê köyü işgalcilerden geri alındı.
QSD savaşçıları tarafından Girê Spî’ye bağlı Wesîta köyünde, işgalci Türk devletine t konvoya düzenlenen eylemde 1 işgalci öldürüldü, 5’i de yaralandı.
Kobanê’nin batısında çatışma
İşgalci Türk devleti, Kobanê’nin Şiyûx beldesi ile Siftek, Boban, Xurxurê, Kor Elî ve Zormexira köylerine saldırdı. QSD savaşçıları karşılık verdi.
Eyn Îsa’da 2 tank daha
Eyn Îsa’nın batısındaki Ebû Sirê köyünde işgalci Türk devletine ait 2 tank da imha edildi.
El Aref köyünde sivil katliamı
İşgalci Türk devleti, Kobanê’nin Çelebiye ilçesi ile Eyn İsa arasında bulunan El Aref köyüne düzenlendiği top atışlarında çok sayıda sivili katletti.
Serêkaniyê’de darbe
QSD savaşçıları Serêkaniyê ile Til Temir arasındaki Alya köyünde işgalci Türk devletine ağır darbeler vurdu; en az 10 Türk savaş elemanı öldürüldü.